Štvrtok 19. septembra, 2024
Ilustračná fotografia

Mladý kriminálnik spáchal samovraždu. Dostal sa do pekla, kde sa mu vyjavili jeho zlé skutky

Keď mal Jeffrey C. 19 rokov, pokúsil sa o samovraždu po tom, ako zistil, že jeho priateľka ho podvádza s jeho najlepším priateľom. Prehltol hromadu liekov, avšak jeho matka si to našťastie včas všimla a zavolala záchranku.

Jeffrey nepatril práve k vzorným občanom, avšak zážitok blízky smrti sa stal kľúčovým pre nápravu jeho správania.

Vo chvíli, keď Jeffrey zdanlivo opustil svoje telo, uvidel nad sebou stáť lekára – uviedol v článku na webovej stránke Nadácie pre výskum zážitkov blízkych smrti. Zistil, že dokáže vstúpiť do lekárovho tela a čítať mu myšlienky.

„Vstúpil som doňho a uvidel som jeho manželku, deti a auto. Cítil som, že prežíva paniku,“ spomína.

Nejaká duchovná bytosť chytila Jeffreyho za ruku a odviedla ho preč. Videl svoje vlastné telo, lekára a zdravotnú sestru, ktorí sa ho snažili oživiť. Táto bytosť ho odviedla do akéhosi „svetelného stĺpca”, ako to mladík opísal. Najprv sa ocitol na mieste, ktoré mu pripadalo ako nebo, so stenami pripomínajúcimi oblaky. Tam sa mu zjavila jeho stará mama.

Potom sa zrazu ocitol na zapáchajúcom poli medzi ľuďmi, ktorí mali šakalie tváre. V tom ho schmatla démonická bytosť a odviedla ho na miesto, kde boli poukladané kocky. Démonická bytosť mu povedala, že každý sa dostane do pekla podľa jeho činov, ktoré mu je šité na mieru.

„Povedala mi, že toto je peklo a že v jednotlivých kockách je peklo šité na mieru každej duši. Vysvetlila mi, že druh pekla sa ľuďom prispôsobuje. Niektorí ľudia sú voči niektorým veciam znášanlivejší ako iní, takže peklo sa neustále mení. Robilo jej veľkú radosť sledovať, ako ľudia trpia.“

Jeffreyho vtiahli do jednej z tých  kociek, kde ho ľudia kŕmili odporným jedlom a smiali sa pri tom. Potom mu ukázali záblesky všetkých zlých vecí, ktoré kedy urobil. „Vžil som sa do kože iných ľudí, keď som im robil zlé veci,“ povedal.

„Zažil som, aký som bol k ľuďom necitlivý, a ani som o tom nevedel. Bolo neznesiteľné a zdrvujúce prežívať veci, na ktoré som zabudol alebo som sa o nich jednoducho nezaujímal. Vďaka tomu som si uvedomil, ako sa kvôli mne cítili ostatní.“

Potom si kľakol do jaskyne a okolo neho si pokľakli ďalší ľudia. „Videl som tam kľačať dievča s podrezanými zápästiami, muža s povrazom okolo krku a ďalšieho s prestrelenou zadnou časťou hlavy. Z jaskyne predo mnou som počul krik a snažil som sa jedného z tých ľudí primäť k tomu, aby sa so mnou rozprával a povedal mi, kde som. Jeden z nich ma upozornil, aby som bol ticho, inak budem ďalší na rade. Vtom z jaskyne vyšiel obrovský škaredý démon, schytil ich a vtiahol do jaskyne,“ spomína mladý muž.

Keď zavrel oči, náhle ho opäť zaplavili vízie zlých vecí, ktoré urobil. Uvedomil si, že práve to bol dôvod, prečo mali všetci prítomní oči otvorené dokorán.Keby ich totiž zavreli, takisto by sa im premietali tieto vízie. „Nemôžeš zatvoriť oči. Nemôžeš sa rozprávať s ostatnými. Nemôžeš sa postaviť. Nemôžeš si sadnúť. Môžeš tam len kľačať na špičkách prstov a kolenách. Jediné, čo môžeš robiť, je pozerať sa na ohnivú priepasť, počúvať výkriky a dúfať, že nie si ďalší na rade.“

Stále však existovala nádej.

„Po dlhšom čase ma začali oči tak páliť, až som sa nakoniec rozhodol, že sa oplatí vydržať tie zlé záblesky, keď môžem aspoň na chvíľu zavrieť oči. Keď sa mi v mysli objavili záblesky mojich zlých činov, začal som vzlykať, a vtom som započul hlas. Povedal: „Ak o to požiadaš, možno ťa zachráni.“

Jeffrey opakovane prosil o záchranu. Doviedli ho pred duchovnú bytosť, ktorá sa ho spýtala, čo ho sem priviedlo. Jeffrey odpovedal, že svet nie je spravodlivý a že už viac nechce byť jeho súčasťou. Táto bytosť mu vysvetlila, že Jeffrey ju prosil, aby sa narodil do hmotného sveta, a dokonca si vybral, kedy a komu sa narodí. Prezradila tiež, že Jeffrey bol zachránený, keď o to požiadal, pretože v ňom zostala ešte iskierka viery.

„Moja viera znamená omnoho viac, než som si kedy uvedomoval. Videla vo mne niečo, čo som nevidel ani ja sám. Tak silno som sa rozplakal, že som tam stuhol na podlahe s hlavou v rukách a nekontrolovateľne som plakal,“ zveril sa mladý muž.

Bytosť mu potom povedala o budúcich udalostiach vrátane toho, ako si zlomí chrbticu a aký to na neho bude mať dopad. Tieto veci sa neskôr skutočne stali. Bolo mu povedané, že tieto veci si vybral sám ešte pred svojím narodením, pričom si bol vedomý následkov, a preto sa musí vrátiť, aby ich dokončil. Nechcelo sa mu vracať, ale keď sa vrátil do svojho tela, pocítil Božiu útechu a pokoj.

Jeffreyho život po smrti

Tri dni ležal v kóme, avšak jeho myseľ bola pri vedomí. Zatiaľ čo ležal v bezvedomí, premýšľal o všetkých detailoch svojho zážitku. Potom, ako sa prebral z kómy, zdravotná sestra mu prezradila, že zomrel a že ho oživili.

„Bol som alkoholik a drogový díler, ktorý sa stal zločincom,“ priznáva. Po svojom zážitku sa však obrátil na lepšiu cestu a ani po svojom pekelnom zážitku sa už smrti nebojí, pretože ho obklopuje pokojné spojenie s božstvom.

Budúce udalosti, ktoré mu boli predpovedané počas jeho zážitku blízkej smrti (near death experience – NDE), sa naplnili ako do seba zapadajúce kúsky skladačky. „Vedel som, že je to skutočné, pretože to bolo živšie ako akýkoľvek sen. Žiadny sen ani ilúzia by mi nemohli vytvoriť takú skladačku, ktorá by sa každým ďalším rokom dávala čoraz väčší zmysel a stále by vytvárala tak dokonalý obraz.“

„Viete, ten obraz musel vzniknúť skôr, ako sa skladačka rozobrala na dieliky. Každý jej dielik bol navrhnutý tak, aby sa dal nájsť a správne umiestniť, práve keď to bude potrebné a bude to mať význam. To je dôležité.“

Jeffrey sa podelil o to, čo sa naučil o ťažkostiach života: „[Práve] vďaka nim získavame skúsenosti a niekedy nám do cesty prichádzajú veci, ktoré zmenia načasovanie udalostí. Prepichnutá pneumatika na diaľnici sa môže zdať ako problém, ale možno vám pomohla vyhnúť sa nehode na zostávajúcom úseku cesty.“

Aj ďalší ľudia so zážitkom blízkym smrti uviedli, že videli scény, ktoré sa podobali tomu, čo videl Jeffrey. Mnohé aspekty jeho zážitku blízkeho smrti sú medzi ľuďmi s týmito zážitkami bežné. Doktorka Jan Holdenová, zaoberajúca sa výskumom zážitkov blízkych smrti, na jednej z prednášok, kde uvádzala svoju knihu „Príručka o zážitkoch blízkych smrti”, vyrozprávala príbeh iného muža, ktorý sa pokúsil o samovraždu.

Tento muž povedal, že sa ocitol vo voľnom páde vesmírom a pristál na povrchu pripomínajúcom hlinu. Keď dopadol, roztrieštil sa na niekoľko verzií samého seba. Podobne ako Jeffrey bol konfrontovaný so všetkými zlými vecami, ktoré spravil iným.

Jedna z jeho verzií úzkostlivo nariekala. Dve ďalšie sa stretávali s ľuďmi z jeho minulosti a rekapitulovali jeho život. Muž zažíval to, čo si od neho vytrpeli iní. Pritom to ani nemuseli byť nevyhnutne podstatní ľudia z jeho života. Jedným z nich bol napríklad cudzí človek, ktorého stretol jedného dňa v obchode s potravinami a bol naňho nepríjemný. 

Ďalšie jeho verzie prežívali zážitky z blízkej budúcnosti. Videl, napríklad,, ako jeho matke zavolali, keď spáchal samovraždu. Videl aj vzdialenú budúcnosť. Jeho dcéra bola v čase tohto pokusu o samovraždu ešte nemluvňa. Videl ju plakať v deň jej promócií, pretože tam nebol jej otec.

Iné jeho ja volalo o záchranu. Nejaká ruka pozdvihla toto jeho ja, a spolu s ňou sa pozdvihli aj všetky jeho ostatné verzie. Duchovná bytosť mu povedala, že sa musí vrátiť, pretože má na svete ešte veľa práce. Dnes je výkonným riaditeľom neziskovej organizácie, ktorá sa zaoberá prevenciou samovrážd.

Anglický originál

Prečítajte si aj