Nedeľa 22. septembra, 2024
Na snímke zľava poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Igor Janckulík (KDH), podpredseda NRSR Michal Šimečka (PS) a Branislav Gröhling (SAS) počas mimoriadnej schôdze k návrhu na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu vo štvrtok 12. septembra 2024 v Bratislave. (FOTO TASR - Pavel Neubauer)

Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu podpredsedu parlamentu Šimečku

V pléne Národnej rady (NR) SR sa vo štvrtok ráno začala mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Iniciovali ju koaliční poslanci za Smer-SD a SNS.

O návrhu bude parlament rokovať až do úplného skončenia diskusie, teda v prípade potreby aj po 19.00 h. Hlasovať o návrhu bude na najbližšom hlasovaní aktuálnej riadnej 19. schôdze NR SR.

Návrh na odvolanie Šimečku podali 5. septembra poslanci za koaličný Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú mu blízke, i podozrenia z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Vyčítali mu tiež organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.

Začala sa diskusia k odvolávaniu Šimečku, prihlásilo sa 50 rečníkov

V Národnej rade (NR) SR sa začala diskusia k odvolávaniu Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Písomne sa do nej prihlásilo 50 rečníkov, z toho šesť za klub.

Návrh na odvolanie Šimečku podali 5. septembra poslanci za koaličný Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke, i podozrenia z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Šimečka kritiku odmietol. Návrh na odvolanie označil ako pomstu za dobrú opozičnú prácu. Tvrdí, že na jeho odvolanie tlačí premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý útokmi na neho a jeho rodinu odvádza pozornosť od skutočných problémov Slovenska. Upozornil, že všetky nadácie a občianske združenia, ktoré Fico a koalícia spomínajú, čerpali dotácie dávno predtým, ako vstúpil do politiky.

Prečítajte si aj