Pondelok 16. septembra, 2024
Tvary kryštálov vody

Výskum: Tvary kryštálov vody sa menia podľa toho, ako sa k nej ľudia prihovárajú

Dr. Masaru Emoto vedie dlhoročný rozsiahly výskum vody. Vo svojej práci však nepoužíva klasické vedecké metódy, jeho cieľom je dosiahnuť netradičný a nový pohľad.

Dr. Emoto svojím vedeckým výskumom dokázal, že voda je významným nositeľom informácií. Vyhotovil prvé fotografie zamrznutého vodného kryštálu a v súčasnej dobe patrí medzi najznámejších špecialistov vo svojom odbore.

O tom, že voda je nositeľom informácií, hovorili ľudia už dávno. Pre posledných nedôverčivých materialistov, ktorí popierajú možnosť, že by ľudské myšlienky, hudba, slová alebo modlitby mohli  mať vplyv na našu hmotnú realitu, našiel pán Emoto jasný dôkaz.

Čo bolo týmto prevratným dôkazom? Bola to práve fotografia mikroskopickej čiastočky vody – malého vodného kryštálika, ktorý menil svoju štruktúru podľa pôsobenia rôznych vonkajších faktorov.

Prvú fotografiu spravil Emoto vo svojom laboratóriu v Tokiu. Okrem vedeckej hodnoty sú fotografie zároveň umeleckým dielom, ktoré poteší a chytí za srdce nejedného pozorovateľa. Od chvíle, keď bola zhotovená prvá fotografia, sa zbierka snímok vodných kryštálov neustále rozrastala, až dosiahla počet niekoľkých desiatok tisíc.

Práve Emotova zbierka fotografií vodných kryštálov sa stala kľúčom k preukázaniu vzťahu medzi vonkajšími vplyvmi a zmenami v štruktúre vody. Emoto uskutočnil veľké množstvo pokusov s kvalitou vody a dopadom negatívnych a pozitívnych slov na štruktúru vody. Skúmal vplyv hudby, obrazov, písmen alebo textov a uskutočnil aj ďalšie netradičné experimenty, napríklad testovanie vplyvu rôznych druhov modlitieb na štruktúru vodných kryštálov.

Výsledky ukazujú, že hudba, slová, myšlienky alebo modlitby majú skutočne vplyv na štruktúru vodného kryštálu, čo naznačuje, že naozaj môžu ovplyvňovať, formovať a pretvárať štruktúru hmoty. Vďaka fotografiám kryštálikov sa hypotéza, že voda je schopná niesť a prenášať informácie, stala ľahko dokázateľnou.

Fotografia mikroskopickej čiastočky vody – malého vodného kryštálika. (masaru-emoto.com)

Ďalšie významné pokusy

Dr. Masaru Emoto uskutočnil napríklad pokusy týkajúce sa toho, ako myšlienky a slová ovplyvňujú vodu. Najprv nalial čistú vodu z horského jazera do niekoľkých nádob a každú z nich označil a zároveň ovplyvňoval iným slovom vyjadrujúcim určitú emóciu alebo stav. Napríklad láska, vďaka, pokoj, hlúposť, nenávisť, strach, radosť atď. Fotografie kryštálikov, ktoré voda pod týmto vplyvom vytvorila, sa veľmi líšili.

Ďalší pokus urobil tak, že do nádob s vodou označenou dvoma slovami „láska” a „nenávisť” nasypal uvarenú ryžu a každý deň ovplyvňoval nádoby so slovami „láska” a „nenávisť” príslušnou emóciou, modlitbou alebo preklínaním. Po niekoľkých týždňoch sa v nádobách odohrali úplne rozdielne procesy. Nádoba lásky mala vo vnútri čistú vodu s ryžou a nádoba nenávisti bola plná čiernej plesne.

Tento pokus si môžete vyskúšať aj sami, bez laboratória alebo mikroskopu, potrebujete len čistú vodu a čas. Podobné experimenty robili tiež botanici s rastlinami napojenými na detektor lži, ktoré preukazovali reakcie na ľudské emócie a myšlienky, a dospeli k prevratným záverom.

„Tieto poznatky poukazujú na to, že my sami sme tvorcami svojho života. Svoj život formujeme tým, ako myslíme, ako hovoríme, aký postoj zaujmeme – pretože to všetko sú rôzne vibrácie a energie, ktoré majú vplyv na realitu, ktorú zažívame,“ hovorí doktor Emoto.

Pramenitá voda má naozaj zvláštnu silu

Počas posledných rokov obdržalo laboratórium Dr. Masaru Emota, Hado Life Europe, viac ako tisíc vzoriek vody zaslaných zo všetkých kútov sveta. Testovanie rôznych vodných zdrojov prinieslo poznanie a potvrdenie toho, že voda je niečo viac ako iba obyčajné spojenie molekúl vodíka a kyslíka – viac ako obyčajnou anorganickou látkou.

Na základe výsledkov doktor Emoto objavil, že niektoré vody vykazujú väčší sklon k vytváraniu harmonických štruktúr ako iné. Mnoho vodných zdrojov, ktoré vytvárajú tieto harmonické štruktúry, ľudia často historicky označovali ako „sväté pramene”. Vo všetkých kultúrach na celom svete ľudia odjakživa hovorili o tom, že je rozdiel medzi obyčajnou vodou a vodou zo „svätých” prameňov, ktorá má schopnosť upevniť zdravie či psychiku ľudí, ako aj životného prostredia. Doktor Emoto zrejme objavil tajomstvo povestných liečivých studničiek.

Knihy a publikácie

Dr. Masaru Emoto (masaru-emoto.com)

Dr. Masaru Emoto vydal v roku 1999 s podporou svojej manželky Kazuko  na vlastné náklady zbierku fotografií ľadových kryštálikov a výsledkov ich výskumu s názvom Posolstvá vody (Messages from Water). Kniha nakoniec vyšla vo svete s nákladom jedného milióna výtlačkov a v krátkom čase bola preložená do viac ako dvadsiatich jazykov.

Vo februári 2008 bol zverejnený dokumentárny film Voda (Water), v ktorom sa Masaru Emoto prezentuje so svojou štúdiou spolu s ostatnými uznávanými svetovými špecialistami z oblasti výskumu vody.

V máji 2005 oznámil Dr. Emoto založenie svojho projektu Emoto na konferencii s názvom Duchovné dimenzie vedy a vedomia, podvýbor pre spiritualitu, ktorá sa konala v sídle OSN v New Yorku. Jeho projekt je súčasťou medzinárodnej dekády OSN „Voda pre život”, počas ktorej má byť kniha pre deti – Posolstvá vody – poskytovaná počas desiatich rokov bezplatne každému dieťaťu na svete. Kniha bola vydaná začiatkom roka 2006 a počas nasledujúcich desiatich rokov bolo deťom na celom svete distribuovaných 650 miliónov výtlačkov.

Dr. Masaru Emoto napísal aj knihy Posolstvá ukryté vo vode (The Hidden Messages in Water), Skutočná sila vody (The True Power of Water), Miluj sám seba (Love Thyself) a Podoba lásky (The Shape of Love). Ako autor svetových bestsellerov sa objavil na zozname najpredávanejších kníh v rebríčku New York Times.

Na Slovensku vyšli Emotove knihy Tajuplný život vody (Pragma) a Zázračná voda (Pragma).

Prečítajte si aj