Piatok 20. septembra, 2024
ilustračná fotografia (Zdroj: Suparerg Suksai / pexels)

V Texase a na pobreží Mexika platí výstraha pred tropickou búrkou

V niektorých častiach Texasu a na pobreží Mexika platí výstraha pred tropickou búrkou. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v tejto súvislosti upozorňuje občanov SR nachádzajúcich sa v daných oblastiach na silné dažde, záplavy a zosuvy pôdy. Rezort o tom informoval na webe.

„Mexická vláda vydala výstrahu pred tropickou búrkou pre severovýchodné pobrežie Mexika, južne od ústia rieky Rio Grande po Boca de Catan. Centrum predpovedí počasia NOAA (WPC) očakáva hrozbu záplav pozdĺž pobrežia Mexického zálivu počas celého týždňa,“ uviedlo ministerstvo.

Občanom SR nachádzajúcim sa v Mexiku odporúča riadiť sa pokynmi miestnych zložiek krízového manažmentu, polície a záchranných zložiek.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Mexiku na núdzovej telefónnej linke +525539991020. „Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka,“ dodal rezort.

Prečítajte si aj