Piatok 20. septembra, 2024
Protestujúci počas zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko na 6. výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v Bratislave 21. februára 2024. (FOTO TASR - Jaroslav Novák)

V Bratislave sa konalo zhromaždenie k 6. výročiu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (+Foto)

Dnes si promináme šieste výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Iniciatíva Za slušné Slovensko pri tejto príležitosti zorganizovala spomienkové zhromaždenie v Bratislave na Námestí slobody. Zúčastnilo sa ho odhadom 6 až 7-tisíc ľudí. Okrem toho prebehli zhromaždenia dokopy v 32 mestách, z toho 23 na Slovensku a 9 v zahraničí.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Najpravdepodobnejším motívom bola podľa polície jeho investigatívna žurnalistická práca. V prípade sú právoplatné tri rozsudky. Vykonávatelia vraždy Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

(Zľava) rodičia Jána a matka Martiny počas zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko na 6. výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, v Bratislave 21. februára 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)
Organizátorka zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko Karolína Farská, v Bratislave 21. februára 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)
Protestujúci počas zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko, v Bratislave 21. februára 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)
Novinári, v popredí šéfredaktorka denníka SME Beáta Balogová a šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný počas zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko, v Bratislave 21. februára 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Prečítajte si aj