Nedeľa 8. septembra, 2024
Republikánsky prezidentský kandidát, bývalý prezident Donald Trump, je odvádzaný z pódia počas mítingu 13. júla 2024 v Butleri v Pensylvánii. (Foto: Anna Moneymaker/Getty Images)
»

Trump hovorí, že mu Boh zachránil život

Nasledujúce ráno po tom, ako bývalý americký prezident USA Donald Trump prežil pokus o atentát, zverejnil na sociálnych sieťach správu podpísanú svojím menom, v ktorej sa poďakoval svojim priaznivcom a uviedol, že verí, že mu Boh zachránil život.

„Ďakujem vám všetkým za vaše včerajšie myšlienky a modlitby, pretože len Boh zabránil tomu, aby sa stalo niečo nepredstaviteľné,“ uviedol v nedeľu okolo 7:30 miestneho času v príspevku na sociálnej sieti Truth Social.

„Nebudeme sa báť, ale naopak, zostaneme odolní vo viere a vzdorovití tvárou v tvár Zlu. Naša láska smeruje k ďalším obetiam a ich rodinám. Modlíme sa za uzdravenie tých, ktorí boli zranení, a v srdci si uchovávame pamiatku občana, ktorý bol tak strašne zabitý. V tejto chvíli je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby sme sa zjednotili a ukázali pravý charakter Američanov, zostali silní a odhodlaní a nedovolili Zlu zvíťaziť,“ uviedol predpokladaný kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA v roku 2024.

Bývalý prezident dodal, že sa teší na cestu do Milwaukee v štáte Wisconsin, kde sa má tento týždeň konať republikánsky národný zjazd, na ktorom ho republikáni oficiálne zvolia za kandidáta svojej strany pre rok 2024.

„Naozaj milujem našu krajinu a milujem vás všetkých,“ povedal bývalý prezident.

Išlo o jeho druhý odkaz od sobotňajšej noci, keď sa ho na predvolebnom mítingu v Butleri v Pensylvánii pokúsil zavraždiť 20-ročný strelec z Pensylvánie.

„Je neuveriteľné, že sa takýto čin môže stať v našej krajine,“ povedal Trump. Pri útoku podľa jeho slov utrpel priestrel v hornej časti pravého ucha. „Hneď som vedel, že niečo nie je v poriadku, pretože som počul svišťavý zvuk, výstrely a okamžite som pocítil, ako mi guľka pretrhla kožu. Veľmi to krvácalo, takže som si  v tom okamihu uvedomil, čo sa deje. Boh žehnaj Amerike,“ napísal Trump.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj