Sobota 5. októbra, 2024
(Screenshot: NTD TV)

Šokujúce svedectvo: prehovoril doteraz prvý človek, ktorý prežil násilné odoberanie orgánov v Číne

Pravdepodobne jediný známy človek, ktorý prežil násilné odoberanie orgánov čínskym režimom, vyrozprával svoju skúsenosť na tlačovej konferencii v stredu (3. 7.) vo Washingtone.

Peiming Cheng hovorí, že čínske úrady sa pokúsili násilne odstrániť jeho orgány pri operácii raz v roku 2004 a potom znova v roku 2006. Bez jeho súhlasu mu odobrali časti pľúc a pečene, ktoré možno použiť na transplantáciu u detských pacientov. Počas tlačovej konferencie ukázal už zahojený rez na ľavej strane hornej časti tela.

(Screenshot: NTD TV)

Väzni o tom diskutovali ešte rok

Cheng pochádza z mesta Jixi v provincii Heilongjiang a začal praktizovať Falun Gong v marci 1998. Duchovná prax založená na princípoch – pravdivosti, súcitu a tolerancie – je od júla 1999 mimoriadne intenzívne a kruto prenasledovaná Čínskou komunistickou stranou (ČKS).

„Bol som 5-krát svojvoľne zatknutý a uväznený ČKS. V decembri 2001 som bol odsúdený na 8 rokov väzenia vo vykonštruovanom procese. Následne som podstúpil niekoľko mučení vrátane násilného odobratia mojich orgánov,“ rozpovedal pán Cheng svoj príbeh na tlačovej konferencii.

Taktiež uviedol, že v novembri 2004 ho predstavitelia väznice poslali do Štvrtej nemocnice v meste Daqing. Pritom nemal žiadne zdravotné problémy. Jeho rodina bola informovaná, že je v stave ohrozenia života a odhadovaná úspešnosť operácie je len 20 %. V nemocnici bol požiadaný, aby podpísal s operáciou súhlas, čo odmietol. Následne ho 6 dozorcov prinútilo ľahnúť si a dostal anestéziu. Keď sa o tri dni prebral, uvidel, že je pripútaný k nemocničnému lôžku s hadičkami v ruke, na nohách a v nose.

Približne o týždeň bol pán Cheng prevezený späť do nemocnice, kde mu miestny lekár vybral z rany po operácii stehy. „Každý deň som kašľal. Moje ľavé rebrá boli bolestivé a znecitlivené a nebol som schopný vstať. Dokonca aj teraz ma stále bolí ľavá ruka a rebrá, najmä v daždivých dňoch alebo keď som unavený, a bolesť je neznesiteľná,“ opísal pre webstránku Minghui.

Pán Cheng tiež spomenul, že väzni o transplantácii diskutovali ešte asi rok. Jeden z väzňov sa poznal s dozorcom, ktorý pri operácii pána Chenga strážil miesto so zbraňou. Spomínal mu, ako počul vrchnú sestru povedať, že povolanie robí už 30 rokov, ale je to prvýkrát, čo videla transplantáciu orgánu. „Každý vedel, že som podstúpil operáciu na transplantáciu orgánu,“ skonštatoval pán Cheng.

(Screenshot: NTD TV)

„Nasledujúce dva mesiace som sa neodvážil vyzliecť“

Ďalší incident sa odohral v marci 2006. Predstavitelia väznice opäť vzali pána Chenga, aby mu vyoperovali orgán. Tentoraz do nemocnice Longnan v Daqingu. Scenár sa opakoval – pán Cheng nemal žiadne zdravotné problémy, ale lekár ho chcel operovať. Potom, čo dozorcovia zaspali, pán Cheng okolo druhej hodiny nad ránom utiekol požiarnym schodiskom. Polícia po ňom pátrala po celom meste. S pomocou iných praktizujúcich Falun Gongu opustil provinciu Heilongjiang. Čínske ministerstvo verejnej bezpečnosti na neho potom vydalo zatykač a ponúkalo odmenu 50 000 jüanov, ak ho niekto privedie.

Keď bol pán Cheng na slobode, mal šancu dostať sa k webstránke Minghui. Tam si prečítal informácie o nútených odberoch orgánov. „Zachvel som sa vždy, keď som si spomenul na svoj zážitok z nemocnice. Nasledujúce dva mesiace som sa neodvážil vyzliecť, keď som spal. Pochopil som, o čo išlo pri ‚operácii na transplantáciu orgánu‘ v nemocnici Daqing v roku 2004.“

Pán Cheng vyzýva dobrých ľudí, aby pomohli ukončiť kruté prenasledovanie

Po úteku z Číny v roku 2015 sa pán Cheng o 5 rokov neskôr nakoniec presťahoval do USA. Americkí lekári mu potvrdili, že vybrané boli časti jeho pečene a pľúc.

(Screenshot: NTD TV)

„Prišiel som do USA, aby som rozpovedal svoju tragickú skúsenosť a odhalil brutálne prenasledovanie ČKS, najmä zločin násilného odoberania orgánov. Dúfam, že dobrosrdeční ľudia dokážu rozpoznať zlú povahu ČKS, ochrániť ma a urýchlene ukončiť ohavné zločiny odoberania orgánov Čínskou komunistickou stranou. Ďakujem vláde USA.“

25. júna Snemovňa reprezentantov USA schválila Zákon o ochrane Falun Gongu (Falun Gong Protection Act), ktorý odsudzuje perzekúciu Falun Gongu ČKS, vrátane jej násilných zločinov odoberania orgánov. Zákon tiež požaduje sankcie voči tým, ktorí sa na týchto činoch podieľali, a naliehavo žiada ČKS, aby okamžite ukončila prenasledovanie.

Prečítajte si aj