Štvrtok 19. septembra, 2024
Biomedicínsky inžinier Juraj Orság dostal záchvat počas vystúpenia na pôde Poslaneckej snemovne, kde opísal svoj zážitok s trvalým neurologickým poškodením, pomohli mu prítomné lekárky, 20. novembra 2023 (Milan Kajínek/The Epoch Times)
, ,

Slovák dostal záchvat priamo v českej Snemovni, keď hovoril o následkoch očkovania proti covidu-19

Biomedicínsky inžinier Juraj Orság bol pozvaný, aby porozprával o svojich skúsenostiach po očkovaní mRNA vakcínou proti covid-19. Počas prejavu na pôde českej Poslaneckej snemovne dostal záchvat a prítomní lekári mu pomohli.

Pán Orság, ktorý žije na Slovensku, pre Epoch Times povedal, že bol očkovaný vakcínou od spoločnosti Pfizer. Uviedol, že bol k očkovaniu donútený vládnymi opatreniami. V rámci svojej práce vyššieho manažéra musel cestovať do zahraničia a bez očkovania to v tom čase nebolo možné. Bez očkovania by prišiel o plat.

Ako športovec nemal podľa svojej výpovede žiadne zdravotné problémy, ale jeho zdravotná anamnéza obsahovala určité kontraindikácie, ktoré naznačovali, že očkovanie by pre neho nebolo vhodné. Napriek tomu mu lekári očkovanie odporučili a podali.

Jeho zhoršujúci sa zdravotný stav v podobe častých záchvatov sa prejavil aj počas jeho vystúpenia v českej Poslaneckej snemovni na seminári venovanom odbornej retrospektíve vládnych „koronavírusových opatrení“.

Záznam vystúpenia Juraja Orsága

Bezprostredne po prvej dávke vakcíny v máji 2021 pán Orság oznámil, že skolaboval priamo v čakárni kliniky, kde bol očkovaný. „Stratil som vedomie. Nemohol som dýchať. Museli ma resuscitovať, ale neboli mi ochotní vystaviť akýkoľvek doklad,“ povedal pán Orság počas vypočúvania v poslaneckej snemovni.

Video zo seminára v Poslaneckej snemovni pripravila Nadácia Svedomie národa v spolupráci s The Epoch Times.

„Študoval som biomedicínu a dôveroval som lekárom, preto som išiel na druhú dávku očkovania,“ povedal pán Orság. „Každý lekár odporúčal vakcínu, hoci moja diagnóza bola vážna. Musím spať s dýchacím prístrojom, pretože bez neho by som mohol v noci zomrieť.“

Napriek silnej negatívnej reakcii na prvú dávku ho lekár zaočkoval druhou dávkou vakcíny. Po očkovaní ďalšou dávkou v júli 2021 hlásil zhoršenie svojho stavu a fyzickej kondície.

„Ako bývalý profesionálny tréner karate a športovec som celý život sledoval svoje zdravie. Mám podrobnú analýzu môjho života,“ uviedol pán Orság v súvislosti s možným porovnaním svojho zdravotného stavu „pred a po“.

Biomedicínsky inžinier Juraj Orság dostal záchvat počas vystúpenia na pôde Poslaneckej snemovne, kde opísal svoj zážitok s trvalým neurologickým poškodením, pomohli mu prítomné lekárky, 20. novembra 2023 (Milan Kajínek/The Epoch Times)

Podľa jeho výpovede sa prudké búšenie srdca a náhla strata vedomia stali jeho každodennou realitou. „Denne som strácal vedomie stopäťdesiatkrát.“

Jeho výpoveď zachytila v roku 2022 Nadácia Svedomie národa v dokumentárnom filme Bodkované príbehy, v ktorom boli zhromaždené výpovede viacerých pacientov s vážnymi poruchami zdravia po očkovaní vakcínou covid-19.

Pán Orság hovorí lekárom, že „záleží na tom, koho očkujete“. „ Tí, ktorí ma očkovali, si zaslúžia trest. Všetkým som ukázal svoj zdravotný preukaz a výslovne som vysvetlil svoj zdravotný stav, a napriek tomu mi surovo pichli injekciu,“ hovorí pán Orság. „ A to nie je správne. Dôveroval som im. Študoval som aj biomedicínu, ale nie toto. Ďakujem za pozornosť.“

Prečítajte si aj