Štvrtok 19. septembra, 2024
Vyvrátený strom na aute počas silného vetra na ulici Boženy Němcovej v Košiciach 8. januára 2024. (FOTO TASR - František Iván)

Silný vietor láme v Košickom kraji stromy, ktoré spôsobujú škody na autách a infraštruktúre (+Foto)

Hasiči v Košickom kraji mali v súvislosti so silným vetrom od nedele (7. 1.) rána počas 24 hodín viac ako 30 výjazdov. „Najhoršia situácia je v meste Košice a v okrese Košice-okolie. Vo väčšine prípadov ide predovšetkým o popadané a nalomené stromy, ktoré zasahujú do miestnych komunikácií, prípadne ohrozujú motorové vozidlá,“ uviedla v pondelok dopoludnia hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Vyvrátený strom na Detskej železničke v Košiciach 8. januára 2024. (FOTO TASR – František Iván)

Pri popadaných stromoch došlo aj k poškodeniu zaparkovaných motorových vozidiel. Na jedno auto dopadol vyvrátený strom pri bytových domoch na ulici Povstania českého ľudu v Košiciach.

K výjazdom hasičov patrili aj poškodená alebo odtrhnutá strešná krytina, spadnutý billboard či poškodený telefónny stĺp.

Zničený bilbord počas silného vetra v Košiciach 8. januára 2024. (FOTO TASR – František Iván)

„Zranenia neboli hlásené žiadne,“ uviedla hovorkyňa.

Na odstraňovaní popadaných stromov a konárov z komunikácií sa podieľajú aj dobrovoľní hasiči a pracovníci košickej Správy mestskej zelene.

Zničené auto od vyvráteného stromu počas silného vetra na sídlisku Furča v Košiciach 8. januára 2024. (FOTO TASR – František Iván)

Prečítajte si aj