Štvrtok 19. septembra, 2024
Europa-Park sa nachádza v západnom Nemecku medzi Freiburgom a francúzskym Štrasburgom, foto: Europa-Park
»

Sedem ľudí zranených pri nehode v nemeckom zábavnom parku 

V najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park, ktorý sa nachádza v obci Rust na juhozápade krajiny, sa v pondelok stala vážna nehoda. Sedem ľudí utrpelo zranenia. Informáciu o tom priniesla agentúra TASR, ktorá cituje správu agentúry AP a miestnu políciu.

Podľa správy parku sa nehoda stala počas popoludňajšieho akrobatického vystúpenia, keď praskol mobilný bazén a pripojené skokanské plošiny. Voda z bazéna tiež unikla do blízkej vodnej atrakcie s názvom Atlantica SuperSplash.

Pri nehode utrpelo zranenia päť účinkujúcich a dvaja návštevníci. Traja zo zranených účinkujúcich boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Počas incidentu boli zranení dvaja hasiči, všetci návštevníci parku vyviazli bez zranení.

Europa-Park je populárna turistická atrakcia, ktorú v minulom roku navštívilo viac ako šesť miliónov ľudí, hlavne z Nemecka, Francúzska a Švajčiarska vďaka výhodnej polohe v blízkosti hranicíc týchto krajín. Park je rozdelený na rôzne časti venované európskym krajinám a tiež fantasy svetom.

V parku sa uskutočňujú rôzne podujatia, konferencie a natáčajú sa tu aj televízne programy. V júni sa v areáli vyskytol veľký požiar, ktorý zapríčinil evakuáciu celej oblasti.

Prečítajte si aj