Utorok 1. októbra, 2024
Na snímke šéf poslaneckého klubu koaličného Hlasu-SD Róbert Puci. (Foto: FB / Róbert Puci)

Puci dúfa, že poslanci z Národnej koalície budú podporovať vládnu väčšinu

Hlas-SD dúfa, že poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Národná koalícia/Nezávislí kandidáti zostanú pevnou súčasťou vládnej koalície. Uviedol to šéf poslaneckého klubu koaličného Hlasu-SD Róbert Puci. Reagoval tak na to, že členovia Národnej koalície pôsobiaci v parlamente za SNS žiadajú doplniť do názvu klubu Národnú koalíciu.

„Ja to vnímam tak, že táto platforma asi bude viacej podporovať stranu Hlas-SD, čo sme radi, keďže nám chcú podporiť nášho kandidáta na predsedu parlamentu,“ povedal Puci v utorok novinárom. Hlas-SD podľa jeho slov naďalej trvá na tom, že miesto patrí im. Zopakoval, že otázku nového šéfa NR SR otvoria až po dohode všetkých troch koaličných strán. Poukázal na to, že o takomto postupe hovorí koaličná zmluva a obáva sa, že opozícia by kandidáta Hlasu-SD nepodporila.

Puci si nemyslí, že členovia Národnej koalície by odišli z koalície v prípade, že by neprešla ich žiadosť o zmenu názvu klubu SNS. „Ja si myslím, že poslanec Rudolf Huliak povedal to, čo chcel povedať, že registrovali to všetci na Slovensku, že tento klub nie je len o SNS, ale o viacerých poslancoch a viacerých stranách a ďalej nech to funguje tak, ako to fungovať má,“ dodal. Zároveň odmietol tvrdenia o tom, že Hlas-SD by poslancov pôsobiacich v Národnej koalícii kúpil.

Koaličná strana Hlas-SD vo svojom stanovisku uviedla, že nevidí dôvod komentovať vnútorné nastavenia SNS. „Tlačové konferencie pánov Huliaka a Danka vnímame ako internú záležitosť klubu nášho koaličného partnera,“ poznamenala. Hlas sa zároveň označil za garanta stability koalície. „Našou prioritou je zachovať konštruktívnu a efektívnu spoluprácu v prospech všetkých ľudí na Slovensku,“ dodal.

R. Huliak chce do názvu klubu SNS doplniť Národnú koalíciu

Prečítajte si aj