Nedeľa 8. septembra, 2024
Na snímke advokát viacerých obvinených policajtov Peter Kubina. (Zdroj: FB / Peter Kubina)

Prokurátor podal obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov

Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal na Mestský súd Bratislava obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová. Upozornila na to TA3.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal dňa 15. júla 2024 na Mestský súd Bratislava obžalobu na sedem osôb (J. Č. a spol.) pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné,“ uviedla Drobová.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ešte v máji ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. J.Č., P.Ď., Š.M., M.S., B.D., R.M. a P.S. čelili obvineniu z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, P.Ď. i obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Advokát viacerých obvinených policajtov Peter Kubina v reakcii na podanie obžaloby uviedol na sociálnej sieti: „Po takmer 3 rokoch akože vyšetrovania a 46. dňoch zaiste namáhavého rozhodovania prokurátora o návrhu na podanie obžaloby sme sa konečne dočkali, že sa tento prípad posunul na súd. Hoci by bolo pre všetkých lepšie, ak by vyšetrovateľ a prokurátor už v tejto fáze konali podľa zákona a dôkazov a stíhanie zastavili, už dva roky bolo jasné, že to sa nikdy nestane. Preto za týchto okolností je správa o podaní obžaloby na súd tou najlepšou správou.“

Advokát verí, že sa podarí očistiť mená týchto policajtov. Dodáva, že urobia všetko, čo je v ich silách, aby sa pokúsili zastaviť toto nedôvodne vedené trestné stíhanie.

„Verím, že spravodlivosť a právo na konci zvíťazia. Držte nám v tom prosím palce,“ dodal na záver.

Kauza čurillovci: policajti pôjdu pred súd za údajné zneužívanie právomoci, advokát Kubina sa teší

Prečítajte si aj