Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke prezident SR Peter Pellegrini. (Zdroj: FB / Peter Pellegrini)

Prezident odcestoval na samit NATO do Washingtonu

Prezident SR Peter Pellegrini v pondelok dopoludnia odcestoval do Washingtonu, kde sa tento týždeň zúčastní na samite NATO. Informovali o tom z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

„Spolu s prezidentom Petrom Pellegrinim sa na samite zúčastní aj podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár,“ priblížili z prezidentskej kancelárie.

Ako uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, spojenci absolvujú vo Washingtone tri hlavné zasadnutia na úrovni hláv štátov a vlád. Prvé rokovanie bude v stredu (10. 7.) venované predovšetkým téme posilňovania kolektívnej obrany. Vo štvrtok (11. 7.) bude pracovný program pokračovať rokovaním za účasti predstaviteľov Austrálie, Nového Zélandu, Japonska, Južnej Kórey a Európskej únie. Samit uzavrie zasadnutie Rady NATO-Ukrajina.

Hlavu štátu okrem rokovaní na samite čakajú aj viaceré stretnutia s politickými lídrami, ale aj stretnutia s krajanskou komunitou.

Minister zahraničných vecí sa vo Washingtone stretne v rámci bilaterálnych rokovaní so svojím poľským partnerom Radoslawom Sikorskim a fínskou šéfkou rezortu diplomacie Elinou Valtonenovou.

Prečítajte si aj