Nedeľa 7. júla, 2024
Zásah policajtov z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance v spolupráci so zásahovou skupinou Mobilnej zásahovej jednotky Sobrance. (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Polícia zadržala v lese na východe Slovenska prevádzača a nelegálnych migrantov

Polícia zadržala na začiatku júla vo večerných hodinách v lesnom poraste obce Dúbrava v okrese Snina prevádzača, ktorý pomáhal štyrom osobám nelegálne prekročiť štátnu hranicu a prechádzať cez územie Slovenska. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Muža z Ukrajiny obvinili zo zločinu prevádzačstva. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. „Štyroch mužov, občanov Ukrajiny, ktorí nemajú trvalý pobyt na Slovensku, sme zadržali a predviedli na policajný útvar,“ doplnil R. Hájek.

Tieto osoby podľa neho neoprávnene prekročili štátnu hranicu, čiže sa dopustili priestupku. „Momentálne prebieha konanie o ich administratívnom vyhostení,“ dodal s tým, že polícia neustále kontroluje štátne hranice v súvislosti s bojom proti nelegálnej migrácii a ochranou hraníc.

Prečítajte si aj