Sobota 21. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (RUN 4 FFWPU / pexels)

Polícia a ďalšie zložky MV SR budú dohliadať na preteky Od Tatier k Dunaju

Príslušníci poriadkovej a dopravnej polície budú dohliadať na verejný poriadok a na plynulosť cestnej premávky počas pretekov Od Tatier k Dunaju, ktoré sa konajú 17. a 18. augusta. V horských úsekoch štafetového behu sa do monitoringu zapojí aj Horská záchranná služba. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.

Policajti budú dopravu usmerňovať na častiach trate, ktoré prechádzajú cestami prvej triedy. Na úsekoch Donovaly a Veľká Fatra, ktoré sú autám nedostupné, ich vystriedajú horskí záchranári, upresnil Neumann.

„Ministerstvo vnútra je nielen partnerom, ale aj fanúšikom tohto podujatia. Štafetový beh Od Tatier k Dunaju je tradíciou a ja si tradície veľmi ctím. Obdivujem všetkých bežcov, ktorí bežia dňom aj nocou,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Do tohtoročného behu sa podľa MV prihlásilo 224 tímov. Väčšinou sú deväť až 12-členné. Každý bežec v takejto zostave pobeží aspoň tri úseky, teda asi 30 kilometrov. Skúsenejší bežci podľa Neumanna vytvorili šesťčlenné tímy a každý z členov pobeží dvojnásobok.

Na pretekoch sa tento rok zúčastní aj tím Policajného zboru vrátane policajného viceprezidenta Rastislava Polakoviča. „Teším sa, že spolu s kolegami a kolegyňou môžeme aktívne podporiť podujatie s dlhoročnou tradíciou. Zároveň chcem vyzvať všetkých účastníkov cestnej premávky a fanúšikov, aby boli na cestách ohľaduplní a riadili sa pokynmi polície a organizátorov,“ povedal Polakovič.

Prečítajte si aj