Pondelok 16. septembra, 2024
Logo FB / Mas Malohont

„Podporíme budovanie ubytovacích zariadení,“ uvádza vo svojej výzve MAS MALOHONT

Miestna akčná skupina MALOHONT vyhlásila koncom júla 2023 Výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci implementácie stratégie miestneho rozvoja vedeného komunitou z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2020.

Výzva, ktorá práve prebieha, smeruje k podporovaniu projektov týkajúcich sa výstavby, obnovy a modernizácie ubytovacích a doplnkových relaxačných zariadení ako aj k vytváraniu podmienok pre rekreačné činnosti. Manažérka MAS Danica Blahová uviedla, že tieto aktivity sú podmienené investíciami do rekreačných a relaxačných aktivít: „V rámci projektov podporíme výstavbu nových ubytovacích zariadení alebo rekonštrukciu a modernizáciu existujúcich ubytovacích zariadení či nevyužívaných objektov na ubytovacie zariadenia s kapacitou od 5 do 30 lôžok. Tieto aktivity je možné realizovať len v nadväznosti na investície do rozvoja rekreačných a relaxačných činností.

Indikatívna výška finančných prostriedkov vyčlenených na výzvu je približne 290 000-tisíc eur a môže byť použitá na podporu investícií do cestovného ruchu realizovaných v regióne Gemer-Malohont.

„Cieľom tejto výzvy je prispieť k zlepšeniu podmienok pre rozvoj cestovného ruchu v regióne prostredníctvom investícií do ubytovacích zariadení a doplnkových služieb k nim,“ uvádza MAS na svojej oficiálnej stránke.

Okrem toho sú oprávnené aj investície do doplnkových relaxačných a rekreačných zariadení, ako sú wellness centrá, športoviská, sauny, krb, bazény a podobné, v prípade, že sú v nadväznosti na existujúce ubytovacie zariadenia bez kapacitného obmedzenia.

Mikro a malé podniky vo vidieckych oblastiach, fyzické a právnické osoby podnikajúce v poľnohospodárstve, lesníctve alebo rybárstve môžu požiadať o finančný príspevok na projekty v rozmedzí od 10-tisíc eur do maximálne 30-tisíc eur, prípadne 100-tisíc eur na jeden projekt. Podpora predstavuje 85 percent z celkových oprávnených výdavkov.

Projekty je možné predkladať do 30. októbra 2023 a všetky potrebné dokumenty sú zverejnené na webovej stránke MAS v sekcii Vyhlásené výzvy.

Prečítajte si aj