Piatok 18. októbra, 2024
Pri nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch zomrelo vo štvrtok najmenej päť osôb a päť sa zranilo. Potvrdilo to Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti s tým, že zásah stále prebieha. K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. FOTO TASR - KR PZ v Nitre

Po nehode pri Nových Zámkoch hlásia najmenej štyri obete, cesta je neprejazdná

Pri nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch zomreli najmenej štyri osoby a päť sa zranilo. Potvrdilo to Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti s tým, že zásah stále prebieha.

K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. Cesta je úplne neprejazdná. Obchádzková trasa vedie po ceste I/75.

Na miesto nehody mieri aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a policajný viceprezident pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Minister vyjadril sústrasť pozostalým a poďakoval sa všetkým zasahujúcim zložkám. „So zármutkom som prijal správu o tragickej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým. Zraneným prajem čo najrýchlejšie zotavenie,“ napísal minister.

Obdobne reagovala aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). „Je mi veľmi ľúto vyhasnutých ľudských životov a v myšlienkach som s pozostalými po obetiach,“ uviedol minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

Prečítajte si aj