Štvrtok 19. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (foto: atolentak – Vlastné dielo, CC BY-SA 4.0)

Od pondelka 11. septembra bola predĺžená lehota na opravu pri kúpe diaľničnej známky

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) predĺžila pôvodný 15-minútový interval na opravu chybného údaju pri nákupe známky až do konca kalendárneho dňa. Po uplynutí tejto lehoty je možná oprava len v prípade, že pôjde o preukázateľne neexistujúce vozidlo.

Ďalšou zmenou je možnosť prenosu starých tabuliek s evidenčným číslom (TEČ) na nové vozidlo a diaľničná známka bude platiť pre nové vozidlo.

Naďalej platí, že za chybne zadané údaje zodpovedá zákazník. „Ak sa pri zadávaní údajov pomýli alebo niečo vynechá, musí to oznámiť poskytovateľovi služby, bezodkladne po zistení. Najneskôr však po novom do konca kalendárneho dňa, v rámci ktorého bol takýto chybný alebo neúplný údaj poskytnutý,“ upresnila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Možný je aj prenos platnej známky pri predaji vozidla a zmene (TEČ) tabuliek za nové. Vtedy treba priložiť doklad o úhrade diaľničnej známky a súhlas pôvodného majiteľa vozidla.

Zmeny v evidencii vozidla sa budú naďalej spracovávať buď na portáli eznamka.sk alebo vo vybraných obchodných miestach v krajských mestách SR. Doba spracovania by mala byť pri korektnom predložení všetkých dokladov maximálne dva pracovné dni, inak jeden deň.

Prečítajte si aj