Štvrtok 19. septembra, 2024
Ilustračné foto vozidla Tesla (Pexels/ Luke Miller)

Nevhodný okamih. Vodič v aute Tesla spôsobil 45-minútovú zápchu kvôli aktualizácii

Majiteľ vozidla Tesla spôsobil v stredu 21. augusta obrovskú dopravnú zápchu vo francúzskom meste Sète pri Stredozemnom mori, keď sa rozhodol aktualizovať softvér vozidla počas jazdy.

Automobil okolo poludnia náhle zastavil na ulici Grande Rue Mario-Roustan, keď vodič spustil aktualizáciu aj napriek upozorneniu výrobcu, že táto operácia sa odporúča vykonávať v stojacom vozidle.

Vozidlo zablokovalo dopravu na celej rušnej ulici, pričom prevádzku sa podarilo obnoviť až po 45 minútach, uviedol zdroj Midi Libre. Mestskí strážnici sa podľa serveru snažili prejazdnosť zmierniť, ale prevádzka sa vrátila do normálu až potom, čo sa dokončila aktualizácia a vodič Tesly mohol pokračoval ďalej.

Ako uvádza denník Parisian, výrobca automobilov síce odporúča „inštalovať aktualizácie softvéru, akonáhle budú k dispozícii“, aby sa zlepšil výkon a bezpečnosť vozidla, ale zároveň v červenom rámčeku upozorňuje, aby sa vodiči nepokúšali „používať vozidlo počas inštalácie softvéru“.

V najhoršom prípade údajne hrozí „poškodenie vozidla“. Návod tiež spomína, že počas tejto akcie môžu byť „funkcie vozidla, vrátane niektorých bezpečnostných systémov a otváranie a zatváranie dverí obmedzené alebo znemožnené“.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj