Štvrtok 19. septembra, 2024
(Zľava) Milan Uhrík líder hnutia Republika a Miriam Lexmann jednotka vo voľbách do Európskeho parlamentu na kandidátke KDH. (Foto: FB FB / Milan Uhrík • Republika / Miriam Lexmann)

Neoficiálne výsledky: Republika a KDH by mali byť v Europarlamente. Zatiaľ to nechcú komentovať

Hnutie Republika by podľa neoficiálnych odhadov výsledkov volieb malo mať v europarlamente svojich zástupcov. Uviedol to predseda hnutia a líder kandidátky Milan Uhrík.

„Kým nebudú výsledky oficiálne, tak sa k nim ťažko vyjadrovať. Ale podľa predbežných informácií hnutie Republika bude v europarlamente,“ poznamenal na sociálnej sieti s tým, že prioritou bude ochrana slovenských záujmov.

Uhríka mrzí avizovaná výhra progresívcov, aj keď tú považuje len na papieri. „Podstatné je, že za Slovensko budú v Bruseli v menšine. Ochrana slovenských záujmov je prioritou,“ uviedol na sociálnej sieti.

KDH nebude komentovať neoficiálne výsledky, chce upokojenie atmosféry

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vo svojom stanovisku uviedlo, že nebude komentovať neoficiálne výsledky eurovolieb. Volá po upokojení atmosféry. Poďakovalo všetkým voličom aj tým, ktorí mu odovzdali svoj hlas.

„Neoficiálne výsledky nebudeme komentovať. Teraz považujeme za dôležité, aby sa atmosféra po viacerých emočne vybičovaných voľbách na Slovensku konečne upokojila,“ skonštatovali kresťanskí demokrati na sociálnej sieti.

Definitívne výsledky volieb do Európskeho parlamentu vrátane informácií o účasti budú zverejnené v nedeľu po 23.00 h po ukončení hlasovania vo všetkých krajinách Európskej únie. Zverejnia ich na stránke www.volbysr.sk. Výsledky zároveň oficiálne potvrdí Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na tlačovej konferencii. Predbežné výsledky do tohto času nebude Štatistický úrad SR zverejňovať.

Prečítajte si aj