Štvrtok 19. septembra, 2024
Slovenská zlatá medailistka Anastasia Kuzminová na pódiu počas medailového ceremoniálu z biatlonu žien s hromadným štartom na 12,5 km v juhokórejskom Pjongčangu 18. februára 2018. (Foto: JAVIER SORIANO/AFP cez Getty Images)

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa po takmer 5 rokoch vracia na trate!

FB stránka Slovenský biatlon dnes informovala o výbornej správe pre slovenský šport.

„Nasťa Kuzminová sa po takmer piatich rokoch vráti k súťažnému biatlonu! Najúspešnejšia olympionička našej histórie bude štartovať na januárových ME v domácom Osrblí,” píše sa v statuse.

V našom biatlonistickom centre v Osrblí sa uskutoční európsky šampionát od 24. do 28. januára 2024. Ak by A. Kuzminová na ME dosiahla uspokojivé výsledky, pravdepodobne skúsi štartovať aj na svetovom šampionáte v Novom Meste na Morave vo februári a možno by si následne kariéru predĺžila ešte viac.

Anastasia Kuzminová má momentálne 39 rokov a patrí medzi absolútne najúspešnejších športovcov na Slovensku. Na troch olympiádach získala šesť medailí (trikrát zlato a trikrát striebro), jedno zlato, striebro a bronz z Majstrovstiev sveta a 14 triumfov v pretekoch Svetového pohára. Do pretekárskej stopy sa pokúsi vrátiť po štyroch sezónach.

Biatlonoví priaznivci na Slovensku si nič lepšie nemohli priať. Budú si môcť pozrieť na domácich tratiach pretekať takú famóznu športovkyňu a profesionálku, akou je Nasťa. Verím, že fanúšikovia prídu v hojnom počte. A aj pre našu novú mladú generáciu to bude veľká motivácia, že sa postavia v rovnakej kombinéze spolu s takou legendou. Je to veľmi dobrá správa pre slovenský biatlon,“ povedal prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.

Prečítajte si aj