Sobota 21. septembra, 2024
Na snímke základná škola Dudova 2, v bratislavskej mestskej časti Petržalka. (Foto: Kelovy / wikipedia)

Na viacerých ZŠ v Petržalke nahlásili bomby, polícia ich prehľadáva

Na viacerých základných školách (ZŠ) v bratislavskej Petržalke nahlásili v utorok ráno bomby. Išlo o ZŠ Černyševského, Nobelovo námestie, Tupolevova, Dudova, Holíčska, Gessayova a Pankúchova. Potvrdila to hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Riaditelia a riaditeľky ZŠ postupovali podľa daných pokynov. Deti aj zamestnanci ZŠ opustili budovy, polícia vykonala obhliadku priestorov na zaistenie bezpečnosti,“ skonštatovala Halašková.

V žiadnej z dotknutých základných škôl sa prítomnosť bomby nepotvrdila, rovnako tak neboli zistené ani iné zariadenia či látky. Žiaci sa tak mohli opäť vrátiť do tried. „Podľa aktuálnych informácií už prebieha vyučovanie,“ doplnila Halašková.

Bombu v utorok ráno nahlásili napríklad aj na Základnej škole v Bernolákove.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) na sociálnej sieti potvrdil, že sa opätovne objavili vyhrážky školám o bombových atentátoch. „Dôrazne odsudzujem tento bezprecedentný čin zameraný voči našim deťom, rodičom a pedagógom,“ odkázal Drucker. Ubezpečil, že situáciu zodpovedne monitorujú a zaisťujú bezpečnosť v spolupráci s ministerstvom vnútra a príslušnými policajnými zložkami. Rezorty školstva a vnútra zároveň zvolali spoločný brífing na tému aktuálnej bezpečnostnej situácie na školách.

Prečítajte si aj