Piatok 20. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (foto: THIERRY ROGE/BELGA MAG/AFP / Getty Images)

Na belgickom ministerstve školstva našli 50 vrecúšok kokaínu

V decembri minulého roka bola vykonaná prehliadka v kancelárii belgickej ministerky školstva, pri ktorej bol zaistený kokaín. Jeden zamestnanec ministerstva bol zatknutý a následne umiestený do vyšetrovacej väzby.

Caroline Désirová, belgická ministerka školstva, musela s okamžitou platnosťou prepustiť jedného z členov svojho kabinetu.

„V stredu 15. decembra večer sme boli informovaní, že pán Van Haelen, ktorý na ministerstve zastával pozíciu pokladníka, bol zatknutý v rámci vyšetrovania obchodu s drogami,“ prehlásil Jean-François Mathieu, hovorca belgického ministertva školstva médiu Derniereheure. „Vo štvrtok 16. decembra prebehlo oficiálne prepustenie jedného zo zamestnancov z dôvodu porušenia dôvery, čo je v súlade s predpismi pre ministerské úrady.“

Počas decembrovej prehliadky bolo na ministerstve objavených 50 vrecúšok kokaínu. Tesne predtým bol zatknutý člen ministerského kabinetu Mekki Van Haelen a v jeho dome sa našlo viac než 10 000 eur.

Vrecká kokaínu s najväčšou pravdepodobnosťou neboli určené pre jeho osobnú spotrebu, ale pre ďalší obchod s drogami.

Podľa Last Hour je Mekki Van Haelen synom známej belgickej socialistickej političky Fadily Laananovej, bývalej ministerky kultúry a súčasnej bruselskej poslankyne.

Caroline Désirová, ktorá v tejto záležitosti nie je zaangažovaná, prostredníctvom svojho hovorcu uviedla, že organizácia už začala spoluprácu s vyšetrovateľmi. Hlavný vyšetrovateľ po vzájomnej dohode s C. Désirovou otvoril dvere kancelárie M. Van Haelena a od piatku 17. decembra mal neobmedzený prístup do všetkých jeho priestorov.

Hovorca na záver upresnil, že vyšetrovatelia „nič ďalšie neobjavili a od tej doby nežiadali o vypočutie žiadneho ďalšieho člena ministerského kabinetu“.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj