Streda 16. októbra, 2024
JetStar II ako Airbnb bývanie (Koláž foto Epoch Times; Foto: S láskavým dovolením spoločnosti Apple Camping)

Muž premenil mafiánske lietadlo zo 70. rokov na luxusné Airbnb s kráľovskou posteľou

Skutočný príbeh o tom, ako sa lietadlo Lockheed L-1329 dostalo od členov zločineckého syndikátu v severnej Afrike k svojmu konečnému majiteľovi, by bol na zaujímavý miniseriál Netflixu o medzinárodnom pašovaní drog.

Jacob McCarthy, 28-ročný majiteľ z Walesu, získal luxusné súkromné lietadlo zo 70. rokov minulého storočia, o ktorom tvrdí, že ho vlastnili kartely a spravil z neho honosnú a nebezpečnú korisť v jeho hotelovom parku s apartmánmi s motívmi lietadiel.

„Od predávajúceho sme sa dozvedeli o lietadle, ktoré bolo práve vyzdvihnuté zo severnej Afriky po tom, čo tam stálo desaťročia,“ povedal McCarthy pre Epoch Times. „Po vypočutí si príbehu o tom, ako bolo zabavené kartelu a organizovanej zločineckej skupine, nás lietadlo zaujalo svojou záhadnou históriou.“

Elegantné lietadlo premenené na Airbnb, ktoré je útulne umiestnené vo svojom novom domove vo Walese neďaleko obľúbenej pobrežnej destinácie so zlatistými plážami a modrými vodami, vyvoláva dojem, že sa v ňom pohybuje mladý Al Pacino v pohodlnom obleku.

Obklopujú vás obrovské originálne kožené sedadlá a pohovky, mosadzné a drevené obloženie a nádherné béžové semišové koberce,“ hovorí McCarthy o svojom zachránenom stroji z podsvetia.

V zadnej časti lietadla sa v pôvodnom bare a servírovacom priestore podávajú nápoje s ľadom. Nachádza sa tu elegantná toaleta. To však nie je všetko, čím sa lietadlo môže pochváliť.

„Po niekoľkých ďalších schodoch a tajných dverách sa dostanete do veľkej prístavby s [tropickou] kvetinovou stenou, luxusnou posteľou kráľovskej veľkosti (King size) a televízorom.“

Niekedy je lepšie, keď príbeh o niečej temnej minulosti zostane v minulosti, a tak to môže byť aj v prípade spoločnosti JetStar. Niektoré veci nám pán McCarthy nechcel prezradiť, napríklad koľko zaň zaplatil.

V čase, keď ho našiel, zberači už vybrali motory na recykláciu a krídla museli ísť kvôli dopravným zákonom dole, ale všetko ostatné zostalo rovnaké.

„Jednoducho sme odrezali chvostovú časť a pridali nadstavbu s kráľovským lôžkom a zadným východom,“ povedal a priznal, že náklady na prestavbu boli približne 50 000 libier (asi 60 000 eur). „Lietadlo má pôvodné vybavenie toalety s vodou, bar, sedadlá, stoly a ovládacie prvky v kokpite.“

Ako povedal, jeho tímu trvalo niekoľko týždňov, kým lietadlo previezol stovky kilometrov zo severnej Afriky do Walesu, zväčša nákladným autom.

„Náš logistický tím odviedol úžasnú prácu a dostal lietadlo bezpečne na miesto, než sme ho museli celé previezť žeriavom ponad niekoľko ďalších lietadiel, ktoré máme na pozemku,“ povedal. „ Lietadlo sme otvorili tesne pred vypuknutím covidu.“

McCarthy povedal, že cez leto boli zaplavený rezerváciami a do JetStaru sa hrnuli ľudia zo všetkých spoločenských vrstiev, pretože ich fascinovala jeho strhujúca história. Pri troch lôžkach pre štyroch hostí stojí pobyt na jednu noc 199 libier (238 eur).

Pôvodný článok

Prečítajte si aj