Sobota 5. októbra, 2024
Ilustračná fotografia (Foto: Gregory Rogers / pexels)

Muž, ktorého mal pri Hybe napadnúť medveď, zraneniam podľahol

Muž, ktorého mal v sobotu dopoludnia v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) napadnúť medveď, svojim zraneniam podľahol. Na sociálnej sieti o tom informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Na miesto útoku vyslal operátor tiesňovej linky 155 záchranársky vrtuľník. Päťdesiatpäťročný muž žiaľ napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol, uviedli záchranári.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková uviedla, že muž bol na hubách ešte s ďalšou osobou.

Polícia na sociálnej sieti neskôr doplnila, že muža napadol medveď v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne. Na miesto okamžite vyslala policajnú hliadku, vyrozumený bol i Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air – Transport Europe na sociálnej sieti priblížila, že medveď pri útoku zasiahol 55-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu. „Svedkovia ho začali na mieste oživovať, lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná. Pacient rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol, lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie,“ doplnili leteckí záchranári.

Štátna ochrana prírody SR: Incident pri Hybe preveruje Zásahový tím pre medveďa hnedého

Stret muža s medveďom v sobotu v dopoludňajších hodinách v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) preveruje Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR. Informoval o tom odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.

„Aj napriek zásahu záchranárov sa muža nepodarilo zachrániť a ten dôsledkom zranení žiaľ podľahol,“ uviedla ŠOP, ktorá vyslovila úprimnú sústrasť rodine muža a jeho priateľom.

Prečítajte si aj