Sobota 21. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (Foto: Collab Media / pexels)

Most Apollo a ďalšie ulice v Bratislave uzavreli pre haváriu plynového potrubia

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy. Informuje o tom Zelená vlna STVR, potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Szeiff priblížil, že policajti na mieste aktuálne usmerňujú premávku.

Haváriu plynového potrubia spôsobila súkromná spoločnosť pri výkope

Haváriu plynového potrubia v Bratislave spôsobila súkromná spoločnosť pri výkopových prácach poškodením odvodňovacej armatúry stredotlakového plynovodu. Došlo tým k úniku plynu. Uviedol to hovorca spoločnosti SPP – distribúcia Milan Vanga.

„Do niekoľkých minút pracovníci SPP – distribúcie únik zaistili, oprava poškodenej časti plynovodu bude pokračovať bez prerušenia distribúcie zemného plynu odberateľom,“ vyhlásil Vanga.

Križovatka bratislavských ulíc Košická a Landererova je už prejazdná

Križovatku bratislavských ulíc Košická a Landererova už sprejazdnili. Uzavretá bola pre poškodenie plynového potrubia a následný únik plynu. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Policajti vyzývajú vodičov, aby boli pri prejazde úsekom trpezliví.

K poškodeniu plynového potrubia došlo v sobotu ráno pri výkopových prácach v križovatke ulíc Košická, Landererova, Prístavná. „Hliadky Policajného zboru na mieste vykonali potrebné opatrenia k ochrane života a zdravia, pričom usmerňovali premávku z dôvodu čiastočného uzavretia predmetnej križovatky. Rovnako poskytovali súčinnosť pracovníkom SPP, ktorí pracovali na odstránení poruchy,“ priblížil Szeiff.

Premávku na križovatke sa podarilo sprejazdniť krátko po 11.00 h.

Prečítajte si aj