Pondelok 16. septembra, 2024
Kniha Arabella: Sieť temných peňazí ľavicových miliardárov, ktorí tajne menia Ameriku, od autora Scotta Waltera, prezidenta Capital Research Center. (Encounter Books 2024)
»

Miliardármi vytvorená spoločnosť Arabella Advisors výrazne ovplyvňuje americkú spoločnosť, tvrdí autor knihy

Nová kniha o spoločnosti Arabella Advisors odhaľuje, ako americkí miliardári ako George Soros, Bill Gates a Mark Zuckerberg „podkopávajú politický systém“ v USA. „Arabella Advisors je konzultačná spoločnosť, ktorá na svoje účely vytvorila stovky neziskových organizácií,“ hovorí autor knihy Scott Walter v rozhovore s Lee Smithom, redaktorom denníka The Epoch Times.

„Celá táto veľká sieť míňa miliardy dolárov v každom volebnom období a je do veľkej miery hráčom v každej jednej problematike americkej politiky, hoci o nej väčšina ľudí sotva niekedy počula,“ uvádza do problematiky Scott Walter, prezident Capital Research Center.

Na otázku moderátora, ako sa o jej činnosti dozvedel, Walter odpovedá: „Môj priateľ z Justičného výboru mi jedného dňa zavolal a povedal: Je tu niečo, čo sa volá Demand Justice, sú v rádiu a online televízii a útočia na nás všetkých, my ešte ani nevieme, kto bude nominovaný (na sudcu), čo sú zač, nikdy sme o nich nepočuli.“ Išlo o rok 2018, keď mal byť vymenovaný nový člen Najvyššieho súdu USA.

„Zistili sme, že je to zbrusu nová skupina vytvorená za finančnej podpory Georgea Sorosa a útočí na všetkých kandidátov nominovaných Justičným výborom,“ pokračuje Walter a dodáva: „Začali sme sa o to viac zaujímať a zistili sme, že táto skupina nefunguje ako nezávislá nezisková organizácia, ale ako finančne sponzorovaný projekt.“

Sponzorom bol takzvaný Fond 1630 a „to už vtedy bol veľkým hráčom v americkej politike ako skupina 501C, čo je politická nezisková organizácia ako League of Conservation Voters (Liga voličov ochrany prírody) alebo National Rifle Association (Národná asociácia strelcov),“ hovorí Walter. „Ale čo sme objavili – že Fond 1630 neexistuje len tak sám o sebe. Je to len jedna z niekoľkých neziskových organizácií prevádzkovaných ziskovou spoločnosťou Arabella Advisors.“

Ako sieť funguje

Zatiaľ čo miliardári ako George Soros, Bill Gates a Warren Buffett sú dobre známi ako ľavicoví megadonori, ktorí ovplyvňujú americkú politiku, len málo ľudí počulo o spoločnosti Arabella Advisors, ktorá podľa Waltera smeruje väčšinu svojich peňazí na konkrétne ciele prostredníctvom skupín, ktoré sa majú tváriť ako občianske organizácie.

„Predstavte si to ako pyramídovú schému. Arabella Advisors stojí na vrchole. Uprostred máte pol tucta neziskových organizácií – ja ich nazývam dáždnikové neziskovky, pretože osobne nič nerobia. Operujú prostredníctvom spodnej časti pyramídy, čo sú stovky, viac ako päťsto podvodných skupín, ako je Demand Justice,“ vysvetľuje Walter.

Táto sieť podľa neho funguje tak, že „ak ste bohatý človek alebo nadácia a prídete do Arabella Advisors s tým, že chcete bojovať za potraty alebo získať Severnú Karolínu pre demokratov, sú pre vás schopní okamžite vytvoriť zodpovedajúcu neziskovú alebo charitatívnu spoločnosť. Tieto nové aktivity budú finančne sponzorované projektmi dáždnikových neziskoviek.“

Proces je podľa Waltera rýchly a po odoslaní peňazí organizácii Arabella Advisors bude táto organizácia koordinovať tieto projekty smerom k stanovenému cieľu, zatiaľ čo neziskové organizácie budú robiť skutočnú aktivistickú činnosť, pričom budú vystupovať ako občianske platformy.

Arabella sa podľa autora knihy a jeho kolegov stala „hlavným hráčom v bojoch o nominácie do Najvyššieho súdu, ekológii, potratoch, Medicare for All, falošných miestnych spravodajských kanáloch (Zuck Bucks), ktoré manipulujú s volebnými úradmi, v súdnych procesoch vedených advokátom Marcom Eliasom a v mnohých ďalších“.

Vo volebnom cykle v roku 2018 „získali neziskovky Arabelly 1,2 miliardy dolárov, čo je viac ako dvojnásobok prostriedkov na kampaň, ktoré získali Národný výbor Demokratickej strany a Národný výbor Republikánskej strany dohromady. Vo volebnom cykle 2020 sa fundraising Arabelly vyšplhal na 2,4 miliardy dolárov,“ uvádza sa v anotácii knihy.

Celý rozhovor s autorom knihy Scottom Walterom si môžete pozrieť na webovej stránke amerického denníka The Epoch Times tu.

Autor knihy Arabella – Scott Walter – v rozhovore s redaktorom Lee Smithom (The Epoch Times)

Prečítajte si aj