Štvrtok 19. septembra, 2024
Leo Sauer v drese uradujúceho holandského majstra Feyenoordu Rotterdam. (FB / Leo Zauer)

Liga majstrov: najmladší Slovák v histórii, brankár Lazia vyrovnal v poslednej minúte (Video)

Včera odštartovala futbalová Liga majstrov prvým kolom základných skupín a hneď priniesla historický míľnik pre slovenský futbal. 17-ročný mladík Leo Sauer sa v drese Feyenoordu Rotterdam stal doteraz najmladším Slovákom, ktorý si zahral najprestížnejšiu klubovú súťaž sveta.

V zápase proti škótskemu Glasgowu Rangers (2:0) nastúpil v 89. minúte ako striedajúci hráč a vo veku 17 rokov, 9 mesiacov a 3 dni vytvoril slovenský rekord. V drese holandského majstra odohral plných 90 minút ďalší Slovák Dávid Hancko.

Do včera bol najmladším debutujúcim Slovákom v Lige majstrov Szilárd Németh v drese Sparty Praha. Stalo sa tak 1. okt. 1997, keď striedal na pôde Borussie Dortmund a mal 20 rokov, 1 mesiac a 23 dní.

Leo Sauer začínal s futbalom v bratislavskom klube FK Rača, z ktorého prestúpil do Slovana Bratislava a neskôr do Žiliny, kde si náš mladý talent vyhliadol holandský veľkoklub Feyenoord Rotterdam.

Včerajšie kolo prinieslo ešte jednu málovídanú situáciu. V zápase medzi Laziom Rím a Atleticom Madrid sa domácemu brankárovi Ivanovi Provedelovi podarilo v nadstavenom čase vyrovnať na konečných 1:1 hlavičkou po rohovom kope. Bol to iba štvrtý gól brankára a dokonca len druhý gól brankára z hry (2 boli po pokutových kopoch) v histórii najlepšej pohárovej súťaže.

Video gólu Lazia z poslednej minúty:

Prečítajte si aj