Nedeľa 22. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (foto: freepik.com)

Komárňanská nemocnica plánuje vybudovať pôrodnicu rodinného typu a nové nadštandardné izby

Rodičky čakajú na oddelení pôrodníctva pozitívne zmeny a zvýšený komfort. Nemocnica zavádza novinky podporujúce rodinné prostredie.

Nemocnica Agel v Komárne by chcela skvalitniť svoje služby vybudovaním pôrodnice rodinného typu. Zvyšovanie úrovne pôrodníckeho oddelenia ocenia aj budúce mamičky z okolitých okresov ako Galanta, Nové Zámky a Dunajská Streda. Podľa portálu nemocnice sa pôrodnica stáva čoraz vyhľadávanejšou vďaka odbornému, bezpečnému a citlivému pôrodu.

„Po vzore pôrodnice v Nemocnici AGEL Zvolen aj my plánujeme vybudovať pôrodnicu rodinného typu. Do konca roka by mali byť rodičkám k dispozícii 4 nové pôrodné boxy, ktoré umožnia absolvovať všetky pôrodné doby na jednom mieste pri zachovaní maximálneho súkromia a komfortu,“ priblížil rekonštrukčné plány riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Nemocnica plánuje do polovice roka 2025 vybudovať 12 nadštandardných izieb. Investíciu do gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia plánuje napriek klesajúcej pôrodnosti. Trend vyššieho veku rodičiek sa odzrkadľuje v počtoch pôrodov. „Vek rodičiek sa posúva k vyšším číslam, vek prvorodičiek sa posúva často nad tridsať rokov,“ hovorí riaditeľ M. Jaška.

Budúce mamičky cestujú do komárňanskej nemocnice aj z okolitých okresov. Oceňujú najmä kvalitnú predpôrodnú prípravu, laktačné poradenstvo a popôrodnú starostlivosť či rehabilitačné cvičenia. Od začiatku roka prišlo v komárňanskej pôrodnici na svet viac ako 300 detí.

Spoločnosť AGEL je súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Na Slovensku pôsobí od roku 2006 a prevádzkuje 16 nemocníc, 2 polikliniky, 14 lekární, 6 špecializovaných zdravotníckych zariadení, laboratóriá a iné zdravotnícke služby. Jej zámerom je poskytovať efektívnu zdravotnú starostlivosť v ekonomicky stabilných zariadeniach, pričom jednou z jej deklarovaných priorít je zvyšovanie úrovne pôrodníctva na Slovensku.

Prečítajte si aj