Štvrtok 19. septembra, 2024
Injekčné striekačky a ampulky s vakcínou COVID-19 spoločnosti Pfizer-BioNTech sú pripravené na podanie na očkovacom mieste v meste Reno, štát Nevada, 17. decembra 2020. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)
,

Japonská štúdia: 70 % úmrtí po očkovaní vakcínou Pfizer nastalo počas prvých 10 dní

Podľa nedávnej štúdie približne 70 % Japoncov, ktorí zomreli po očkovaní vakcínou Covid-19 od Pfizeru, prišlo o život počas prvých 10 dní po podaní vakcinačnej látky.

Recenzovaná japonská štúdia publikovaná 7. decembra v odbornom časopise Cureus skúmala súvislosť medzi vakcinačnou látkou Covid-19 spoločnosti Pfizer a úmrtiami do 10 dní po očkovaní.

Rizikové obdobie bolo definované ako obdobie do 10 dní po očkovaní, pričom 1. deň bol dňom očkovania a kontrolné obdobie bolo definované ako 11 až 180 dní po očkovaní. Analýza bola rozdelená do dvoch skupín: 1. skupina predstavovala osoby vo veku 65 rokov a staršie, a 2. skupina predstavovala osoby vo veku 64 rokov a menej.

Výskum identifikoval 1 311 úmrtí v 1. skupine, ktorá zahŕňala 662 mužov a 649 žien. V 2. skupine tím identifikoval 247 úmrtí – 155 mužov a 92 žien.

„Percento hlásených prípadov, u ktorých došlo k úmrtiu do 10 dní po očkovaní, bolo 71 % v 1. skupine a 70 % v 2. skupine,“ uvádza sa vo výsledkoch štúdie.

Skupina nad 65 rokov

V 1.skupine zomrelo počas prvých 10 dní po očkovaní celkovo viac žien ako mužov na rôzne zdravotné ťažkosti. Po 10 dňoch bolo zaznamenaných viac úmrtí mužov. Najviac úmrtí po očkovaní sa vyskytlo počas druhého dňa, po ktorom nasledoval tretí a štvrtý deň.

Okrem „neobjasnených úmrtí“ bola hlavnou príčinou úmrtia v tejto skupine ischemická choroba srdca (119 úmrtí), nasledovalo srdcové zlyhanie (92) a aspiračná pneumónia/asfyxia (72). Z 239 neobjasnených úmrtí sa v ôsmich prípadoch vykonala pitva.

Skupina pod 65 rokov

V 2. skupine zomrelo počas prvých 10 dní po očkovaní dvakrát viac mužov ako žien na rôzne zdravotné ťažkosti. Celková úmrtnosť po prvých 10 dňoch bola u mužov len mierne vyššia.

Najvyšší počet úmrtí po očkovaní bol zaznamenaný počas tretieho dňa, nasledoval štvrtý, druhý a piaty deň.

Po „neobjasnených úmrtiach“ boli hlavnými príčinami úmrtí v tejto skupine ischemická choroba srdca (27 úmrtí), srdcové arytmie (24), subarachnoidálne krvácanie (20) a myokarditída/perikarditída (17). Pitva bola vykonaná v deviatich prípadoch z 51 neobjasnených úmrtí.

V „rizikovom období“ bol veľký rozdiel medzi úmrtiami mužov a žien v dôsledku myokarditídy/perikarditídy, keď zomrelo osem mužov v porovnaní s iba jednou ženou. Na zlyhanie srdca zomrelo deväť mužov a dve ženy.

„Niektoré prípady myokarditídy/perikarditídy možno zahrnúť do kategórie neobjasnených úmrtí. Myokarditída je komplikáciou po očkovaní, najmä u mladých dospelých a dospievajúcich mužov,“ uvádza sa v štúdii.

Jedným z faktorov prispievajúcich k vyššiemu počtu úmrtí mužov počas prvých 10 dní je „vysoký počet úmrtí na myokarditídu/perikarditídu vrátane nediagnostikovaných prípadov“.

V oboch skupinách boli ďalšími príčinami úmrtí: srdcové arytmie, aneuryzma/disekcia aorty, intracerebrálne krvácanie, subarachnoidálne krvácanie, mozgový infarkt, respiračné zlyhania, intersticiálna choroba pľúc, pľúcna embólia, pneumónia, sepsa, anafylaxia, trombocytopénia a marazmus.

Stručne povedané, oveľa viac starších japonských žien a mužov pod 64 rokov čelilo vyššiemu riziku úmrtia bezprostredne počas prvých 10 dní po očkovaní vakcínou od Pfizeru.

Podobné ako úmrtia po vakcinácii v USA

Kardiológ Peter McCullough v komentári k zmieňovanej štúdii uviedol, že štatistiky o „očkovaní a úmrtiach na covidom-19 v Japonsku sú veľmi podobné úmrtiam spôsobeným vakcínou v USA“. Dr. McCullough hovoril o prípadoch nahlásených do amerického systému pre nežiaduce účinky VAERS.

Údaje z Japonska podľa neho „výrazne potvrdzujú kauzalitu v takmer 1 150 pozorovaných bezprostredných úmrtí“. Do 29. septembra 2023 systém VAERS vykázal 18 188 úmrtí v dôsledku očkovania vakcínou covid-19, pričom 1 150 úmrtí nastalo v deň očkovania.

Okrem toho bolo zaznamenaných aj 2 040 potratov, 9 053 infarktov, 17 433 trvalých zdravotných postihnutí, 5 057 prípadov myokarditídy/perikarditídy a 36 184 závažných alergických reakcií. Japonskú štúdiu zdieľala na svojom profile aj Asociácia amerických lekárov a chirurgov.

Aj mnohé ďalšie štúdie spájajú covidové vakcíny s vyššou úmrtnosťou. V správe Correlation Research in the Public Interest zo 17. septembra sa uvádza, že v 17 analyzovaných krajinách sa po začatí očkovania vakcínou covid-19 zvýšila úmrtnosť z rôznych príčin.

V deviatich z týchto 17 krajín sa po vyhlásení pandémie v marci 2020 nezistil nadmerný počet úmrtí. Nadmerná úmrtnosť začala až s očkovacou kampaňou. V 15 zo 17 krajín došlo v januári a februári 2022 k bezprecedentným vrcholom úmrtnosti z rôznych príčin, čo sa časovo zhodovalo s distribúciou posilňovacích dávok alebo nasledovalo krátko potom. Štúdia odhaduje 1,74 milióna nadmerných úmrtí v 17 krajinách počas obdobia očkovania, čo zodpovedá približne 1 osobe na 800 vakcín.

Japonsko medzitým schválilo prvú samozosilňujúcu mRNA vakcínu covid-19 na svete aj napriek tomu, že výrobca nezverejnil údaje o bezpečnosti ani účinnosti očkovacej látky. Najnovšia verzia vakcíny má byť účinnejšia ako predchádzajúce typy, pretože v ľudskom tele vytvára ešte viac spike proteínov.

Rozdiely medzi mužmi a ženami, obmedzenia štúdie

Autor výskumu Yasushi Suzumura spolu s kolegami získali údaje o počte úmrtí od japonského ministerstva zdravotníctva, práce a sociálnych vecí. Zahrnuté boli len vakcíny BNT162b2 mRNA (Pfizer-BioNTech) nahlásené v období od 17. februára 2021 do 12. marca 2023.

Štúdia priamo nespája úmrtia s očkovaním. „Výsledky naznačujú, že vakcinácia mRNA BNT162b2 môže ovplyvniť úmrtia počas rizikového obdobia,“ uvádza sa v štúdii. Autor poukázal na niektoré obmedzenia štúdie vrátane toho, že počet dní od očkovania do úmrtia môže závisieť od liečby a že štúdia nezohľadnila účinky očkovania po 11 dňoch.

Okrem toho autor upozornil, že hlásenie údajov mohlo vykonávať len niekoľko lekárov a že úmrtnosť jednotlivých pohlaví nie je možné vypočítať, pretože analýza bola vykonaná iba pre celkové úmrtia po očkovaní, nerozdeľovala ich podľa pohlavia.

Štúdia mala obmedzenú veľkosť vzorky, a preto by mala byť interpretovaná s opatrnosťou. „Výsledky analýzy by sa mali interpretovať opatrne, pretože nie všetky úmrtia hlásené ministerstvom súviseli s očkovaním. Medzi nahlásenými úmrtiami môžu byť zahrnuté aj náhodné úmrtia.“

Autor štúdie zdôraznil, že vzhľadom k tomu, že vakcíny sa podávajú prevažne zdravým osobám, mali by mať „vyššiu mieru bezpečnosti než bežné prostriedky používané na liečbu chorých a mali by mať výnimočne nízku mieru úmrtnosti“.

Preto, aj keď je úmrtnosť súvisiaca s očkovaním výnimočne nízka, bezpečnosť vakcíny musí byť analyzovaná štatistickými metódami. „Pri tejto príležitosti je náročné určiť, či je postvakcinačné úmrtie náhodné alebo súvisí s očkovaním,“ uvádza sa v dokumente. Autor však dospel k záveru, že tento prístup môže ponúknuť cenné poznatky o hodnotení bezpečnosti vakcín.

Denník Epoch Times požiadal spoločnosť Pfizer o vyjadrenie, ale zatiaľ sme neobdržali žiadnu reakciu.


Pôvodný článok

Prečítajte si aj