Piatok 20. septembra, 2024
Diplomat, bývalý minister zahraničných vecí a neúspešný kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok. (FOTO TASR - Martin Baumann)

I. Korčok upozorňuje na falošnú stránku s jeho menom

Kandidát na prezidenta Ivan Korčok upozorňuje na falošný web s jeho menom a avizuje podanie trestného oznámenia. Jeho reálna webová stránka zároveň čelí hekerským útokom, informovali o tom z Korčokovho tímu.

„Do konca kampane zostáva ešte týždeň a pravdepodobnosť, že podobné pokusy sa budú množiť, je vysoká. Dajte prosím na svoj zdravý úsudok a nenechajte sa týmito trápnymi pokusmi ovplyvniť,“ uviedol Korčok v súvislosti s falošným webom.

Zároveň oznámil, že jeho skutočná stránka je v sobotu pre hekerské útoky nedostupná.

P. Pellegrini odmieta spojitosť s útokmi na stránku I. Korčoka

Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini odmieta výroky svojho súpera v druhom kole prezidentských volieb Ivana Korčoka, v ktorých spája „údajné útoky na svoje stránky“ s Pellegriniho kampaňou. Informovala o tom hovorkyňa kandidáta Patrícia Medveď Macíková.

Korčok podľa hovorkyne skúša rovnaký scenár ako niekoľko dní pred uplynulými parlamentnými voľbami Progresívne Slovensko, keď informovalo o útoku hekerov. „Nikdy sme sa nedozvedeli, ako to bolo v skutočnosti, pretože to progresívcom v kampani zjavne nepomohlo, a tak celý ´útok´ išiel po voľbách dostratena,“ uviedla.

Prečítajte si aj