Nedeľa 8. septembra, 2024
, »

Prenasledovanie storočia (Dokumentárny film o nútených odberoch orgánov v Číne)

Vzhľadom na rastúcu moc Čínskej komunistickej strany (ČKS) je pochopenie jej cieľov ešte dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Len málo udalostí v nedávnej histórii Číny malo na krajinu taký hlboký vplyv ako to, čo sa stalo 20. júla 1999. V tento deň ČKS spustila kampaň, ktorej cieľom bolo potlačiť domácu duchovnú obrodu a prinútiť slobodný svet, aby to prehliadal.

20. júla 2024 uplynie 25 rokov od chvíle, keď režim začal bezprecedentné prenasledovanie Falun Gongu, ktoré vážne ovplyvnilo životy Číňanov a ich dejiny.

A to je len to, čo sa ukazuje na povrchu. Za tým všetkým sa skrýva zlo, aké ľudská história ešte nezažila – štátom sponzorovaný násilný odber orgánov. Akú úlohu zohral slobodný svet v prenasledovaní storočia?

NTD, sesterské médium The Epoch Times, uvádza špeciálnu reportáž o prenasledovaní Falun Gongu zo strany ČKS. Spravodajca NTD Steve Lance sa stretáva so zasvätenými osobami a skúma tieto otázky: Prečo sa ČKS bojí veriacich ľudí? Prečo to slobodný svet dovolil a zároveň prehĺbil vzťahy s komunistickou Čínou? Akú cenu platí Amerika za mäkký postoj voči ČKS?

O moderátorovi: Steve Lance je moderátorom Capitol Report, politickej spravodajskej relácie so sídlom vo Washingtone, ktorej cieľom je poskytnúť priamy kanál  ľuďom formujúcim politiku v Amerike. Capitol Report obsahuje všetky politické správy dňa s odbornými rozhovormi a analýzami.

Prečítajte si aj