Štvrtok 19. septembra, 2024
Srbský tenista Novak Djokovič pózuje s trofejou po víťazstve nad Španielom Carlosom Alcarazom po finále turnaja Western & Southern Open v Lindner Family Tennis Center 20. augusta 2023 v Mason, Ohio. (Foto: Matthew Stockman/Getty Images)

Djokovič zvíťazil nad Alcarazom v Cincinnati. „Bol to jeden z najťažších zápasov…”, povedal Djokovič

Mesiac po dramatickom finále vo Wimbledone sa dvaja najlepší tenisti sveta opäť  stretli vo finále na turnaji ATP v Cincinnati v takmer štvorhodinovom zápase. Tentoraz sa darilo srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi. Zvíťazil nad Španielom 5:7, 7:6 a 7:6 a získal po tretíkrát v histórii titul v Cincinnati.

Video:

Po zápase tridsaťšesťročný Djokovič poznamenal: „Bol to jeden z najťažších zápasov, ktoré som odohral v živote. Neuveriteľná bitka. Obaja sme boli viackrát raz dolu, raz hore.“

Mladý dvadsaťšesťročný Carlos Alcaraz vyhral prvý set a dobre začal aj s druhým. Obaja súperi sa trápili s nadmernou horúčavou, Srb si začiatkom druhého setu vyžiadal lekársku konzultáciu, zmerali mu tlak.…

Potom sa však 23-násobný grandslamový šampión rozbehol a po dramatickom tajbrejku získal druhý set. V treťom sete vyhrával Djokovič, Alcaraz to dotiahol na 4:4, ale v tajbrejku sa šťastie priklonilo na stranu Novaka a vyhral set 7:6.

Pre Djokoviča to bol zisk 39-teho titulu Masters.

Prečítajte si aj