Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke poľovnícka štandarda, poďakovanie a putovný pohár. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)

Celoštátnu poľovnícku súťaž mládeže vyhralo družstvo z Lučenca (+Foto)

Ranný nástup pred súťažou. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)

Spolu 15 mládežníckych družstiev z celého Slovenska súperilo v 48. ročníku celoštátnej súťaže Krúžkov mladých priateľov prírody a poľovníctva v Liptovskom Hrádku. Pohár prezidenta Slovenského poľovníckeho zväzu (SPZ) si odnieslo družstvo z regionálnej organizácie SPZ Novohrad z Lučenca. Informovala o tom Martina Hustinová z odboru poľovníckej informatiky SPZ.

Disciplína kynológia. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)
Streľba zo vzduchovky. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)

Celoštátna súťaž sa uskutočnila v závere júna a SPZ ju pripravil v spolupráci s okresnou organizáciou v Liptovskom Mikuláši a Strednou odbornou školou lesníckou a drevárskou J. D. Matejovie. „Súťaže sa zúčastnilo 45 detí, ktoré sa v sprievode svojich vedúcich predviedli v dvanástich náročných disciplínach. Medzi úlohami nechýbalo poznávanie rastlín a živočíchov, ich stôp a hlasových prejavov, poľovníckych psov, streľba zo vzduchovky či teoretický test o ochrane prírody a poľovníctve,“ priblížila M. Hustinová.

Nástup na vyhodnotenie súťaže. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)

V kategórii družstiev sa za víťaznými Lučenčanmi umiestnilo družstvo z okresnej organizácie SPZ v Šali a tretie miesto získali zástupcovia regionálnej organizácie SPZ Stredné Považie. „V kategórii mladších účastníkov zvíťazila Ella Jamnická, medzi staršími dominoval Adam Hájek so stratou len jedného bodu z celkových 140 možných,“ dodala M. Hustinová.

Víťazka kategórie B Ella Jamnická z RgO SPZ Novohradu v Lučenci. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)
Víťaz kategórie B Adam Hájek z OkO SPZ so sídlom v Senici. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)
Darovanie štandardy SPZ organizátorovi podujatia. (Zdroj: FB / Slovenský poľovnícky zväz)

Prečítajte si aj