Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke pracovníci RTVS zľava Ivan Brada, Rozália Vlasková, Tomáš Bartoněk, Soňa Gyarfašová a Vladimír Amrich počas mobilizačného štrajku zamestnancov a spolupracovníkov RTVS spojený s verejným zhromaždením pred budovou Národnej rady (NR) SR v Bratislave 20. júna 2024. (FOTO TASR - Jaroslav Novák)

Časť zamestnancov RTVS opäť protestuje štrajkom proti chystaným zmenám (+Foto)

Časť zamestnancov RTVS vo štvrtok opäť vstúpila do časovo obmedzeného štrajku. Protestným pochodom spred budovy telerozhlasu k sídlu Národnej rady SR vyjadrili desiatky zamestnancov nesúhlas s chystanými zmenami vo verejnoprávnom médiu.

Na snímke mobilizačný štrajk zamestnancov a spolupracovníkov RTVS spojený s verejným zhromaždením pred budovou Národnej rady (NR) SR v Bratislave vo štvrtok 20. júna 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Protestný štrajk sa koná v čase, keď sa parlament zaoberá návrhom zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Nová legislatíva prináša nové kreovanie orgánov verejnoprávneho média. Po novom má generálneho riaditeľa voliť deväťčlenná rada, v ktorej budú štyria nominanti Ministerstva kultúry (MK) SR, zvyšných piatich zvolí Národná rada SR.

FOTO TASR – Jaroslav Novák

Časť zamestnancov RTVS proti avizovaným zmenám protestovala niekoľkohodinovým štrajkom už v pondelok 10. júna.

FOTO TASR – Jaroslav Novák
FOTO TASR – Jaroslav Novák

Prečítajte si aj