Pondelok 16. septembra, 2024
Obrázok titulnej strany magazínu Cosmopolitan nov.–dec. Vydanie z roku 2023 s článkom „Vitajte na klinike satanských potratov mamy Samuela Alita“. (Helen Billings/The Epoch Times)
»

Časopis Cosmopolitan zverejnil článok o satanistickom rituálnom potrate (Analýza)

Ženský lifestylový módny časopis Cosmopolitan vo svojom novembrovo-decembrovom vydaní uverejnil článok, ktorý zjavne podporuje potratovú kliniku vyznávačov satanizmu.

V novembrovo-decembrovom vydaní ženského lifestylového módneho časopisu Cosmopolitan bol uverejnený článok, ktorý akoby podporoval potratovú kliniku vyznávačov satanizmu (The Satanist Temple) a poskytoval návod, ako satanský potratový rituál vykonať.

Telemedicínska klinika v Novom Mexiku sa nazýva „Satanistická potratová klinika mamy Samuela Alita“. Tento názov má zosmiešňovať sudcu Najvyššieho súdu, ktorý napísal väčšinové stanovisko v prípade zrušenia rozsudku Roe v. Wade. Na klinike pracuje zdravotnícky personál, ktorý je oddaný satanizmu a ktorý poskytuje poradenstvo, potratové tablety poštou a pomoc pri potratových zákrokoch.

Súčasťou rituálu je užitie potratovej tabletky a hlasné recitovanie slov o tom, že dôležitá je len „vlastná vôľa“, že človek by sa mal podriadiť vedeckým názorom a že to, čo sa potratí, je len tkanivo.

Cosmopolitan tvrdí, že je najväčšou mediálnou značkou mladých žien na svete, pričom facebooková stránka časopisu má 10 miliónov sledovateľov a 10 miliónov lajkov.

Neil Mammen, výkonný podpredseda organizácie Every Black Life Matters (EBLM), na margo situácie pre Epoch Times uviedol: „Takže týmto mladým dospievajúcim ženám hovoria, že by  mali mať viac sexu a potom ísť na potrat.“

Ako ďalej uviedol, satanská klinika je toho názoru, že nenarodené dieťa nie je ľudská bytosť, aj keď nevedia na 100 % dokázať, že nie je ľudskou bytosťou, a na 100 percentných dôkazoch im nezáleží, pretože chcú zabíjať deti.

Na svojej webovej stránke organizácia The Satanic Temple (TST) uvádza, že je ateistická a že neverí vo fyzickú existenciu Satana. Napriek tomu však majú symboly Satana, ktoré ich reprezentujú, a organizujú čierne omše, tradičný satanistický obrad.

„Tvrdia, že neveria v Satana, ale to je trik samotného Satana voči ľuďom: ‚Neexistujem‘. Kto je potom pre satanistov Boh? Oni sa hrajú na Boha, oni chcú byť ako Boh,“ uviedol Mammen. „To je to, čo satanisti ponúkajú. ‚Pozri, môžeš byť Bohom, môžeš mať pod kontrolou svoj vlastný osud, môžeš si robiť, čo chceš,‘ a Satan ich zatiaľ ďalej namotáva… Používajú všetky tie rituály zamerané na seba, zamerané na svoje ja, nech je to čokoľvek. Ale viete čo? Život nie je o vás. Život je oveľa väčší ako vy.“

N. Mammen ďalej uviedol, že ak život nie je väčší ako vy, potom nemá zmysel. Ak jeho veľkosť končí pri vás, tak tým to končí. Aby mal váš život večný význam, musí byť večný; musí byť založený na niečom večnom, a väčšina týchto ľudí zakladá svoj život na svojom egu.

Ak neveríte v Boha, v skutočného Boha, budete veriť hocičomu, uviedol N. Mammen.

Screenshot webovej stránky Every Black Life Matters. (So súhlasom Neila Mammena)

Na webovej stránke The Satanic Temple uvádza, že je náboženskou organizáciou poskytujúcou potratovú zdravotnú starostlivosť. N. Mammen uviedol, že poskytovanie služieb na potraty detí nemá nič spoločné s náboženstvom ani so zdravotnou starostlivosťou.

N. Mammen povedal, že od počiatku vekov nebola nikdy zdravotná starostlivosť o akomkoľvek zabíjaní. Hippokratova prísaha lekárov znamená aj neubližovanie. Toto nie je len o otázke plodu, ale týka sa to aj žien.

Povedal, že väčšina žien, ktoré podstúpili interrupciu, zažila po rokoch traumu, a to nie krátkodobú, ale dlhodobú. V skutočnosti existujú celé poradenské organizácie venujúce sa poradenstvu ženám trpiacim posttraumatickým stresom z potratu, ktorý podstúpili ešte v mladosti.

N. Mammen tvrdí: „Takže, aký je môj dôkaz, že plod je človek? … Jednoducho, má ľudskú DNA… odlišnú genetickú štruktúru, dokonca môže mať aj odlišnú krv. A keď má byť súčasťou jej tela… ako to, že má [matka] dva mozgy? Dve srdcia, štyri nohy, štyri ruky? To nie je súčasťou jej tela. Čie je to telo? No, nie je to jej telo.“

Dodal, že 99,8 % potratov sa robí pre pohodlie matky a že kedykoľvek máte sex, pozývate dieťa dnu.

„Takže to satanistom mimoriadne vyhovuje. Prečo? Pretože chcú vykonávať obetovanie detí,“ povedal.

The Satanic Temple už aj v minulosti používala zosmiešňovanie iných, aby dosiahla svoj cieľ. Podľa N. Mammena musí sudca Alito robiť veci správne, keď sa na neho tak zamerali.

„Proste len trollujú; nemajú nič skutočné. Ak si prečítate ten článok, zistíte, že im dochádzajú peniaze. Nikto ich nepodporuje. Sú bezvýznamní a len skúšajú, čo môžu,“ povedal.

Julie Murillová, výkonná riaditeľka ženského centra Napa v Kalifornii, pre denník Epoch Times uviedla, že článok vysiela nesprávne posolstvo, ak ženám hovorí, že potratiť svoje dieťa je dobrý nápad.

Nápis pred vchodom do ženského centra Napa v kalifornskom meste Napa 15. decembra 2023. (Helen Billings/The Epoch Times)

J. Murillová uviedla: „Ak ženám nepomôžete premyslieť si svoje rozhodnutie, rozhodnú sa unáhlene a neskôr to budú ľutovať. Prichádza k nám veľa žien, ktoré ľutujú… že zabili svoje deti, a my im pomáhame nájsť nádej a uzdravenie.“

Myslí si, že celá myšlienka satanistickej organizácie poskytovať potratovú zdravotnú starostlivosť je veľmi smutný stav. Ak hovoríte o náboženstve, ak ste veriaci, tak hovoríte o Bohu, a potrat je niečo, čo nehovorí o Bohu, ale o zabíjaní.

The Satanic Temple tvrdí, že krízové tehotenské centrá a centrá, ako je centrum J. Murillovej, sú falošné kliniky, ktoré existujú s cieľom oklamať pacientky, aby nepodstúpili interrupciu, a sú zlé, pretože pomáhajú ženám rozhodnúť sa pre iné možnosti ako interrupciu. Skúsenosti J. Murillovej však hovoria niečo iné.

Podľa J. Murillovej: „80 až 85 % žien, ktoré prídu na kliniku, sa rozhodne nechať si svoje dieťa, takže je to úžasná práca. Je skvelé mať možnosť držať tie deti, ktoré prídu na svet, a byť súčasťou ich života.“

Všimla si, že poskytovanie sonografických vyšetrení, poradenstva a čakacích lehôt určite pomohlo zabrániť potratom.

Ďalej uviedla, že jej centrum je tu na to, aby pomohlo ženám získať všetky fakty, pokiaľ ide o tehotenstvo. Rozprávajú sa o možnostiach interrupcie, o bezpečnostných rizikách a o všetkom, čo s tým súvisí. So ženami sa rozprávajú aj o adopcii a ponechaní si detí, a ak sa žena obáva, že nebude mať dostatok peňazí, alebo ak ju rodina nepodporuje, preberajú rôzne spôsoby, ako jej pomôcť.

Miestnosť s detským oblečením a potrebami v centre pre ženy v kalifornskom meste Napa 15. decembra 2023. (Helen Billings/The Epoch Times)

„Takže určite nie sme falošná klinika. Hovoríme o skutočných možnostiach a pomáhame skutočným ženám a ich deťom,“ povedala J. Murillová.

The Satanic Temple sa snaží obísť potratový zákon aj v iných štátoch pod zámienkou, že potraty sú v rámci náboženského presvedčenia chránené zákonom o náboženskej slobode.

Anna Lulisová z neziskovej organizácie Pochod za život povedala: „Ak ste na strane satanistov, dôrazne odporúčam prehodnotiť svoj postoj.“

Potraty a rasizmus

N. Mammen povedal, že potraty sú rasistické, pretože veľké percento všetkých Afroameričanov bolo zabitých práve pomocou potratov. V súčasnosti v USA žije približne 44 miliónov Afroameričanov a približne 20 miliónov bolo zabitých pomocou potratov. Podľa neho ide o veľmi rasistickú vec zameranú na černochov zo strany elitných belochov, ktorí ich chcú zabiť.

„A ako môžem niečo také vyhlasovať? No, jednoducho preto, lebo 79 % všetkých kliník Planned Parenthood (Plánované rodičovstvo) sa nachádza v černošských štvrtiach. Černosi tvoria len 13 % našej populácie. A napriek tomu je 79 % kliník v týchto černošských štvrtiach. Prečo?“ povedal.

N. Mammen povedal, že počul argument, že černošské štvrte potrebujú túto potratovú starostlivosť, a preto sú tam kliniky, takže idú len tam, kde sú potrebné. Povedal, že Planned Parenthood nezaujímajú černosi, ale sústreďuje sa na peniaze, ktoré dostáva od vlády a od poisťovní za vykonané potraty.

N. Mammen ďalej uviedol, že nenájdete väčšiu zástankyňu nadradenosti bielej rasy ako zakladateľku Planned Parenthood Margaret Sangerovú. Povedal, že Planned Parenthood udelilo Hillary Clintonovej cenu Margaret Sangerovej a dodal, že je to ako dostať Hitlerovu cenu, osobne by ju dostať nechcel.

N. Mammen uviedol, že Every Black Life Matters (Na každom černochovi záleží), organizácia, ktorej je výkonným podpredsedom, je spravodlivou a vernou alternatívou organizácie Black Lives Matter (BLM). N. Mammen sa domnieva, že existuje rasistický útok na černochov, ale nie je zo strany konzervatívcov, ale zo strany progresívcov, ktorí útočia na černošské rodiny – snažia sa ich zničiť, vytvárajú mentalitu obete, odstraňujú otca z rodiny, snažia sa oslabiť ich možnosti vzdelávania a snažia sa znížiť ich šance nájsť si prácu.

Za potratmi je podľa neho myšlienka depopulácie a prišla s ňou skupina ľudí, najmä marxistov, ktorí chceli vyľudniť svet. Spomenul aj Billa Gatesa a myšlienku znížiť počet obyvateľov sveta na 500 miliónov. N. Mammen povedal, že jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť, sú potraty, pričom začali tým, že sa zamerali na černochov.

Charles Darwin bol podľa neho vrchol rasistu, ktorý napísal knihu O pôvode druhov: Zachovanie zvýhodnených rás v boji o život. Darwin sa podľa neho domnieval, že musíme zabrániť menej zvýhodneným rasám, aby ovládli svet.

N. Mammen povedal, že Margaret Sangerová bola na základe tejto knihy presvedčená, že čierni ľudia a Hispánci ovládnu svet, a preto chodila na stretnutia Ku Klux Klanu a rozprávala sa s nimi o tom, ako tomu môžu zabrániť.

Mammen uviedol, že Margaret Sangerová stála za programom, v rámci ktorého ponúkala černošským duchovným, aby chodili a presviedčali černochov, aby prichádzali do jej potratových kliník, ktoré sa klamlivo nazývali Plánované rodičovstvo. Povedal, že newyorské Plánované rodičovstvo sa nakoniec dištancovalo od Margaret Sangerovej, a označilo jej výroky za rasistické.

N. Mammen si myslí, že potraty sú v skutočnosti nápadom mužov. Prostredníctvom potratov by títo nie veľmi dobrí muži v spoločnosti mohli mať sex s toľkými ženami, s koľkými by chceli, a nikdy by sa s nimi neoženili, nikdy by sa k nim nezaviazali, nikdy by sa nestali otcami detí, využívali by ich, zneužívali by ich a jednoducho by si robili, čo by chceli.

Ďalej povedal, že na jeho webovej stránke NoBlindFaith.com je celý článok o tom, ako bez použitia Biblie vyvrátiť argumenty podporujúce potraty. Dodal, že on Bibliu používa, ale v skutočnosti na vyvrátenie potratov Bibliu používať nemusíte.

Podľa N. Mammena existuje veľa ateistov, pohanov, čarodejníc alebo homosexuálov, ktorí veria, že potrat je zlo. Myslí si, že to nie je len vecou bielych kresťanov. Podľa neho je to tak, že každý, kto má aspoň trochu zdravého rozumu, vidí, že potraty sú zlé, pričom predložil logické a racionálne argumenty proti potratom.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj