Pondelok 16. septembra, 2024
Farmár protestuje proti vládnym plánom na zdanenie nafty a poľnohospodárskych vozidiel. (Erik Rusch / Epoch Times)
»

Čaká nás globálne plánované hospodárstvo? Protesty poľnohospodárov a Agenda OSN 2030

Nemeckí poľnohospodári protestujú. Už niekoľko rokov sú v zajatí environmentálnych nariadení. Ich živobytie je ohrozené.

Téma dotovanej poľnohospodárskej nafty – bola poslednou kvapkou ich trpezlivosti. Nemeckí poľnohospodári bojujú za svoje živobytie celonárodnými demonštráciami. K protestom sa pridali dopravcovia, živnostníci a ďalší samostatne zárobkovo činní ľudia. Tieto protesty už začínajú pripomínať hnutie žltých viest, ktoré sa zrodilo vo Francúzsku ako reakcia na nespravodlivosti a obmedzenia voči tamojším poľnohospodárom.

Tvrdenie, že nič sa nedeje – už neobstojí

Ešte pred protestmi vyjadrovali vrcholní politici obavy, že nespokojní poľnohospodári vyjdú do ulíc.

Rainer Wendt, šéf nemeckých policajných odborov (DpolG), pre Epoch Times povedal, že „od začiatku bola zjavná snaha zdiskreditovať výhrady poľnohospodárov“. Farmári boli neustále napomínaní, aby „zachovali pokoj“ a „nenechali sa ovplyvniť pravicovými extrémistami“. Cieľom bolo „zdiskreditovať protesty od samého začiatku vo veľmi skorej fáze“, povedal Wendt. „Ešte sa nič nestalo, ale už sa o tom hovorí v médiách.“

Slovenskí farmári nasledujú príklad z Nemecka: „Ak nám nevyhovejú, zablokujeme Úrad vlády traktormi.“ (Rozhovor)

Na druhej strane Wendt pochválil nemeckých poľnohospodárov ako „veľmi slušných, ale aj veľmi skromných ľudí“. Niektorí poľnohospodári, ktorí vstávajú skoro ráno a spoľahlivo chodia do práce, sú dnes podľa médií a politikov „podozriví z pravicového extrémizmu“, kritizoval šéf policajných odborov.

Epoch Times zistili, že štátne orgány na ochranu ústavy informovali o snahách pravicových extrémistov využiť protesty farmárov na vlastné ciele. Informácie z celého Nemecka však naznačovali,  že prítomnosť pravicových extrémistov na demonštráciách bola minimálna a týkala sa len ojedinelých prípadov. Experti sa jednomyseľne zhodli na tom, že k žiadnym infiltráciam nedošlo.

Pohľad za horizont

Ak sa pozriete za hranice, rýchlo zistíte, že podobné problémy sa vyskytujú aj v iných krajinách. V Spojených štátoch vyvoláva obavy otázka zásobovania potravinami. Medzinárodne uznávaný americký novinár Alex Newman v rozhovore pre Epoch Times predstavuje výsledky svojho výskumu.

Newman informuje o globálnych cieľoch Agendy OSN pre udržateľný rozvoj do roku 2030. Na jej čele stoja Svetové ekonomické fórum (WEF) a Nadácia Billa a Melindy Gatesových. Podľa Newmana však ide o plány medzinárodnej skupiny s veľkou ekonomickou, politickou a sociálnou mocou.

Podľa investigatívneho novinára globálne potravinové reťazce zohrávajú kľúčovú úlohu aj v plánoch na ovládnutie svetového hospodárstva. Newman v tejto súvislosti pripomenul praktiky komunistických režimov, ktoré využívali potraviny ako nástroj moci, čím spôsobovali nedostatok potravín a udržiavali poľnohospodárov v závislosti.

Hlad po falošnom mäse a hmyze?

Dnes podľa Newmana nejde o nič iné ako o centralizáciu svetového hospodárstva. Aby sa to dosiahlo, je potrebné obmedziť poľnohospodárstvo v rôznych krajinách a reorganizovať ho prostredníctvom environmentálnych predpisov.

Bill Gates v minulosti povedal: „Myslím si, že všetky bohaté krajiny by mali prejsť na 100-percentné syntetické hovädzie mäso.“ Podľa multimiliardára by si ľudia časom mali zvyknúť na rozdiel v chuti a ekologický prínos by bol obrovský. Takže „by stálo zato pomocou regulácie zmeniť správanie ľudí alebo úplne zmeniť dopyt“.

Reportáž z veľkej farmárskej demonštrácie v Berlíne: „V Nemecku ešte bude horúca zima.“

Zdá sa však, že plány OSN v oblasti priemyselnej výživy idú ešte ďalej: namiesto kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa sa v boji proti globálnemu otepľovaniu a nedostatku potravín budú čoskoro ako zdroj bielkovín používať mravce, múčne červy a iný hmyz. Sú „zelené“ plány správnym krokom pre budúcnosť ľudstva?

Presne o týchto súvislostiach vznikol dokumentárny film Epoch Times Vojna proti farmárom – budeme jesť chrobáky? Vzhľadom na súčasnú situáciu protestov farmárov v Nemecku ho Epoch Times bezplatne sprístupňuje všetkým záujemcom.

Pôvodný článok bol redakčne skrátený.

Prečítajte si aj