Štvrtok 19. septembra, 2024
»

Andrej Danko je jediným zvoleným poslancom SNS v budúcom parlamente

Jediným zvoleným poslancom do Národnej rady SR zo Slovenskej národnej strany je momentálne predseda Andrej Danko. Nikto iný z národniarov sa totiž do parlamentu nedostal. Vďaka preferenčným krúžkom predbehli členov SNS osobnosti iných strán kandidujúce na spoločnej kandidátke.

A. Dankovi síce jeho projekt spájania národniarskych síl a ďalších rôznych osobností a influencerov vyšiel, keďže sa SNS do parlamentu dostala, avšak okrem lídra nebude v parlamente žiadny ďalší člen SNS. Dvojka kandidátky Milan Garaj bude v NR SR pôsobiť aspoň ako náhradník. Bývalá ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná, jedna z hlavných tvárí súčasnej SNS, taktiež neuspela, keďže ju vďaka preferenčným krúžkom predbehli iní kandidáti.

Prostredníctvom spoločnej platformy, ktorú SNS poskytla, sa do NR SR dostali ďalšie štyri strany:

1.  ŽIVOT – Národná strana (Tomáš Taraba, Štefan Kuffa a Filip Kuffa)

2.  Národná koalícia (Rudolf Huliak a Ivan Ševčík) 

3. Vlasť (Roman Michelko)

4. Hlas ľudu (Martina Šimkovičová)

Nezávislými individualitami by mali byť podnikateľ Pavel Ľupták a lekár Peter Kotlár, ktorý moderuje reláciu s M. Šimkovičovou na TV Slovan.

Jednoznačne najúspešnejšie dopadli voľby pre Tomáša Tarabu. Ten vďaka preferenčným krúžkom takmer dobehol jednotku kandidátky SNS Andreja Danka a môže to byť práve on, kto bude mať medzi toľkými rozličnými osobnosťami hlavné slovo.

Teoreticky je najpravdepodobnejšia koalícia Smer – Hlas – SNS. Ako však dokáže Robert Fico ukočírovať poslancov z kandidátky SNS v skutočnosti pochádzajúcich z toľkých strán, ukáže budúcnosť.

Prečítajte si aj