Štvrtok 19. septembra, 2024
Miriam Lexmann a členovia taiwanskej delegácie Roy Chun Lee, taiwanský viceminister zahraničných vecí a David Nan-Yang Lee, zástupca Taiwanu na Slovensku. (Screenshot fotky z oficiálnej FB stránky Miriam Lexmann)

Taiwan plánuje investovať miliardu dolárov do strednej a východnej Európy, nevynechá ani Slovensko

Poslankyňa Európskeho parlamentu (KDH) Miriam Lexmann oznámila, že Taiwan plánuje investovať do podnikov v strednej a východnej Európe miliardu dolárov. Slovensko je v tomto smere považované za veľkú investičnú príležitosť.

Táto spolupráca medzi Taiwanom a Slovenskom bola oficiálne inaugurovaná na Prešovskom samosprávnom kraji v prítomnosti taiwanského veľvyslanca na Slovensku, Davida Nan-Yang Lee a predsedu PSK, Milana Majerského.

Taiwan je momentálne tretím najväčším ázijským investorom na Slovensku a taiwanské firmy zamestnávajú tisícky Slovákov. Podľa Miriam Lexmann, ktorá vidí svoju úlohu aj v sprostredkovaní investičných príležitostí, je podpora podnikania v rôznych regiónoch Slovenska kľúčová pre vytváranie pracovných príležitostí. Spolupráca medzi demokratickými krajinami je v súčasnosti nevyhnutná, najmä vzhľadom na narastajúcu asertivitu totalitných režimov.

Táto investičná príležitosť poskytuje slovenským podnikom unikátnu príležitosť využiť investície z Taiwanu. Spolupráca medzi Slovenskom a Taiwanom môže priniesť značné ekonomické výhody pre obe krajiny.

Prečítajte si aj