Piatok 20. septembra, 2024
ilustračná fotografia (Zdroj: Laura Stanley / pexels)

Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival

Festival Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival. Podujatie s názvom Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v kyjevskom klube Atlas. „Slovensko bude reprezentovať päť skupín: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Zahrajú tiež tri ukrajinské kapely Stantsiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird,“ informujú organizátori o festivale, ktorého špeciálnym hosťom bude český hudobný skladateľ, inštrumentalista, spevák, občiansky aktivista a politik Michael Kocáb.

„Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou Music Saves Ukraine a organizáciou Ukrainian Association of Music Events (UAME),“ približuje PR manažér Jozef Hámorský s tým, že pred hudobným programom prebehne diskusia s Kocábom a Michalom Kaščákom. „Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň, ale v inom klube, zahrá svoj set slovenský DJ Matwe,“ spresnil Hámorský.

„Napísal som rezolúciu proti okupácii a potom mi to spočítali.“ Machulince očami Ondreja Valacha (1. časť)

„Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine,“ myslí si šéf Pohody Kaščák. Verí, že chystané podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu. „V Kyjeve sú skvelé kluby, vynikajúce podmienky pre živé hranie a hlavne úžasní ľudia,“ poznamenal Kaščák.

Vstup na festival je dobrovoľný. Celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom na Ukrajine zasiahnutým prebiehajúcou vojnou.

Reforma prokuratúry na Slovensku: cesta k odstráneniu dedičstva socializmu

Prečítajte si aj