Štvrtok 19. septembra, 2024
(Zľava) poslanec NR SR Ivan Huljak a podpredseda NR SR Andrej Danko (obaja SNS) počas rokovania 6. schôdze parlamentu 8. januára 2024 v Bratislave. (FOTO TASR - Jakub Kotian)

Andrej Danko prišiel o vodičský preukaz

Podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) prišiel o vodičský preukaz. Informovala o tom v stredu (17.1.) webstránka noviny.sk.

Šéf SNS sa priznal k štvrtkovej nehode (11. 1.), keď podľa svojich slov dostal šmyk a narazil do stĺpa. Za incident sa ospravedlnil. Deklaroval, že v prípade potreby škodu zaplatí.

K nehode došlo vo štvrtok krátko pred 23.30 h v bratislavskej Dúbravke na križovatke ulíc Saratovská – Repašského. Polícia pripomenula, že po príchode hliadky sa vodič ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali.

Dychovej skúške sa A. Danko podrobil až v piatok (12. 1.) popoludní. Mala negatívny výsledok. V rovnakom čase bol vypočutý. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Opozícia hovorí o jeho odvolávaní a zlyhaní polície. Premiér Fico nehodu označil za normálny ľudský príbeh. Predsedníctvo SNS Dankovi v pondelok (15.1.) vyjadrilo podporu.

Prečítajte si aj