Štvrtok 19. septembra, 2024
Andrej Danko (foto/ FB A. Danko)

A. Danko sa priznal k nehode, škodu je v prípade potreby pripravený zaplatiť

Podpredseda Národnej rady (NR) SR a šéf SNS Andrej Danko sa priznal k nehode. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok (11. 1.) večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

„Narazil som do stĺpa, ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním,“ uviedol A. Danko s tým, že spolupracuje s políciou. „Verím, že poisťovňa sa s tým vysporiada a keby nie, som si vedomý svojej zodpovednosti,“ dodal.

Bratislavská polícia potvrdila nočnú udalosť v cestnej premávke na križovatke ulíc Repašského – Saratovská. „Okolnosti predmetnej udalosti v súčasnosti objasňujeme,“ skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Premiér označil Dankovu nehodu za normálny ľudský príbeh

Premiér Robert Fico (Smer-SD) označil nočnú nehodu lídra SNS a podpredsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka za normálny ľudský príbeh. Považuje za bežné, že človek dostane šmyk. Zdôraznil, že sa nikomu nič nestalo.

„Opäť sme v situácii, keď sa budú škandalizovať veci, ktoré sa nemajú. Podpredseda NR SR a predseda SNS jasne vysvetlil, že nedošlo k žiadnemu zraneniu,“ uviedol premiér s tým, že takáto vec sa môže stať komukoľvek.

Polícia objasňuje príčiny a okolnosti nehody A. Danka v bratislavskej Dúbravke

Polícia objasňuje príčiny a okolnosti štvrtkovej (11. 1.) nočnej dopravnej nehody podpredsedu Národnej rady SR a šéfa SNS Andreja Danka v bratislavskej Dúbravke. Vyplýva to zo stanoviska bratislavskej polície.

K nehode došlo v križovatke ulíc Saratovská – Repašského. „Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpa svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Po príchode polície na miesto sa však vodič ani auto na mieste nenachádzali. „Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča,“ podotkol hovorca.

Prečítajte si aj