Štvrtok 19. septembra, 2024
Tatranská Lomnica, ilustračná fotografia (Foto: Zuzana Gogova/Getty Images)

Cez víkend bude otvorených najmenej 35 lyžiarskych areálov

Upravené lyžiarske svahy je možné využiť v 10 strediskách, počas víkendu sa počet otvorených areálov zvýši na minimálne na 35. Do prevádzky pribudnú strediská, ktoré majú víkendový režim alebo režim piatok – nedeľa a zároveň viacero areálov ohlásilo spustenie sezóny.

Zajtra napr. Tatranská Lomnica, Králiky pri Banskej Bystrici, Jasenská a Valčianska dolina, v sobotu Salamandra resort, Drozdovo pri Novej Bani, oravské strediská Krušetnica a Oravská Lesná, ale aj východoslovenské areály Vernár- Studničky, Spišské Bystré, Levočská dolina a Regetovka.

Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré. V nižších polohách je sneh, vzhľadom na oteplenie, mokrý, vo vyšších prachový alebo hrubý. V Nízkych Tatrách hlási najviac snehu severná strana Chopka – do 1 metra na trati Petra Vlhová, na ostatných zjazdovkách je 40 až 60 cm snehu, Donovaly majú 35 cm snehu, zajtra tu spúšťajú do prevádzky lokalitu Nová hoľa, do 60 cm snehu je vo Vyšnej Boci.

Vo Vysokých a Západných Tatrách sú denne pripravené zjazdovky na Štrbskom Plese a Roháčoch-Spálenej, obe strediská majú veľmi dobré podmienky a na Roháčoch je k dispozícii takmer plný stav tratí, lyžuje sa aj pri Ždiari – v stredisku Strednica, ktorá má dostatočnú snehovú vrstvu až 90 cm.

V nižších polohách premávajú vleky na Pezinskej Babe, Krahuliach a v Jahodnej – výška snehu sa pohybuje od 25 do 50 cm. Vo väčšine areálov je prevádzka ešte čiastočná a lyžovačka je do Vianoc o niečo výhodnejšia.

Prečítajte si aj