Piatok 18. októbra, 2024
V špeciálnej analýze histórie odhaľujeme, ako komunismus zrodil islamský teror. (Crossroads / The Epoch Times)
,

Ako komunizmus zrodil islamský teror (Špeciálna analýza + video)

V špeciálnej epizóde relácie Crossroads skúma redaktor denníka The Epoch Times Joshua Philipp históriu odhaľujúcu korene terorizmu, ktorý vyrástol z komunistických hnutí.

Majú islamistické teroristické akcie náboženskú alebo politickú povahu? Je rozhorčenie, ktoré pozorujeme, skutočne spojené s vierou? Čínsky režim podporuje Irán, jeho zbrane sa objavujú vo výzbroji Hamasu, zasahuje proti ujgurským moslimom v provincii Sin-ťiang, s čím Irán ani Hamas nemajú žiaden problém.

Zaujímavá je aj odpoveď na otázku, ako sa Irán dostal do súčasného stavu zo 70. rokov 20. storočia, keď sa jeho spoločnosť podobala na západnú?

Video: pozrite si špeciálnu epizódu relácie Crossroads

Ďalšou otázkou je, prečo sú propalestínske a prohamasovské protesty organizované väčšinou socialistickými skupinami? Vidíme dúhové vlajky hnutia LGBT vedľa vlajok Palestíny a transgenderových alebo environmentálnych aktivistov podporujúcich Hamas. Práve tieto súvislosti a otázky sú predmetom špeciálneho dielu Crossroads a redaktora Joshuu Philippa.

História ukazuje, že terorizmus, vrátane islamistických teroristických hnutí, bol vždy nástrojom komunizmu. Veľký podiel na tom mal muž menom Sajjid Qutb, ktorý je považovaný za Karla Marxa islamu a hlavného strojcu násilného džihádu a islamského terorizmu.

Diela Sajjida Qutba, ktoré boli v rámci náboženstva považované za kacírstvo, sa stali kľúčovými doktrínami moderných totalitných štátov v moslimskom svete o používaní teroristického násilia. Medzi hnutia, ktoré z nich priamo čerpajú, patria al-Káida, Hamas a Hizballáh.

Práve tieto hnutia boli v minulosti prepojené s priamym výcvikom a operáciami bývalého Sovietskeho zväzu a dnes s Čínskou komunistickou stranou (ČKS).

Niektoré krajiny, ktoré sú dnes súčasťou Európskej únie, vrátane Českej a Slovenskej republiky, dodávali zbrane teroristom počas sovietskej éry.

Pri pohľade do histórie vidíme, že Organizácia pre oslobodenie Palestíny, ktorú podporoval Sovietsky zväz a ČKS, bola zapojená do rozsiahlych teroristických aktivít.

V rokoch 1968 až 1978 rumunské bezpečnostné sily každý týždeň letecky dodávali vojenské zásoby palestínskym teroristom v Libanone.

Archívy otvorené po rozpade Východného Nemecka ukazujú, že východonemecká zahraničná rozviedka poslala v roku 1983 do Libanonu muníciu do útočných pušiek Kalašnikov v hodnote 1 877 600 dolárov.

Československo poskytlo islamským teroristom 1 000 ton plastickej trhaviny bez zápachu Semtex-H.

Deväť komentárov ku komunistickej strane (Kniha redakcie The Epoch Times)

Prečítajte si aj