Štvrtok 19. septembra, 2024

Brutálny útok v bratislavskej Dúbravke: štyria zranení, policajti útočníka usmrtili

Obyvateľov Fedákovej ulice sídliska Dúbravka v Bratislave v noci vyrušil výbuch a streľba. 31- ročný muž dnes okolo jednej ráno začal podľa informácií TV JOJ náhodne strieľať po ľuďoch z okna bytu. Keď na miesto prišli policajti, zaútočil aj na nich. V dôsledku útoku utrpeli zranenia traja civilisti a jeden policajt. Útočník vystrelil viac ako 10 rán.

Podľa svedka, ktorý hrôzostrašnú udalosť pozoroval, muž začal najprv strieľať na civilistov z okna, neskôr vyšiel z bytovky a streľba pokračovala. „On tu pobehoval, bol ako zmyslov zbavený. Hľadal ľudí, koho by mohol zastreliť,” opísal situáciu svedok.

Následne prestal, vošiel do bytu a onedlho sa ozval výbuch.

Muž vyšiel opäť z bytu a nožom zaútočil na policajtov, pričom vykrikoval, že ich chce zabiť. Policajti útočníka smrteľne zasiahli na medziposchodí bytovky.

Zmieňované nočné výbuchy neboli podľa miestnych ničím ojedinelým. Počas posledných mesiacov na muža viackrát zavolali policajtov, keďže si doma vyrábal petardy a výbušniny.

Zranených ľudí rýchlo priviedli susedia do bezpečia a poskytli im prvú pomoc. Dvaja zranení absolvovali operáciu a potom zostali hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Tretieho prepustili po ošetrení domov.

„Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku,” informovala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Obaja hospitalizovaní pacienti sú mimo ohrozenia života a sú pod stálym dohľadom lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník,” dodala E. Kliská.

Jeden zo zranených sa nachádza v bratislavskej Nemocnici Bory a jeho stav je podľa dostupných informácií stabilizovaný.

Policajta, ktorý utrpel bodné rany a bol postrelený, museli operovať, ale podľa informácií TV JOJ nie je jeho život v ohrození.

Na mieste sa nachádza veľké množstvo policajtov, technikov a kriminalistických expertov, vrátane vyšetrovateľov a prokurátora. Celá ulica je uzavretá.

Prečítajte si aj