Štvrtok 19. septembra, 2024
Kapitán FC Barcelona Luis Enrique bezmocne sleduje loptu, ktorú strelil Milan Jambor z FK Matador Púchov do barcelonskej siete, počas zápasu prvého kola Pohára UEFA, 24. septembra 2003 v Trnave. (Foto: JOE KLAMAR/AFP cez Getty Images)

Presne pred 20 rokmi Púchov remizoval s Barcelonou (+ Video)

Presne pred dvadsiatimi rokmi slovenský klub FK Matador Púchov šokoval celú futbalovú Európu. S gigantom FC Barcelona dokázal na svojom štadióne v zápase Pohára UEFA remizovať 1:1. V poslednej minúte zápasu vyrovnal Milan Jambor, keď tesne predtým Ronaldinhovi zlikvidoval veľkú šancu brankár Tomáš Bernady.

Barcelonská zostava v zápase hovorí za všetko: Valdes – Puyol, Reiziger, Cocu, Van Bronckhorst – Luis Enrique, Xavi, Quaresma (73. Saviola), Ronaldinho, Overmars – Kluivert. Čo hráč, to pojem.

Zápas sa musel odohrať v Trnave, keďže púchovský štadión nespĺňal kritériá pre druhú najdôležitejšiu pohárovú súťaž v Európe v tej dobe. Slováci sa pomocou domáceho publika vypli k heroickému výkonu korunovanému gólom v poslednej minúte.

„Eufória, ktorá zavládla krátko po tom, bolo niečo neskutočné. Skoro sme zbúrali štadión. Diváci prišli pozrieť hlavne na Barcelonu, ale ako sa ten zápas vyvíjal a videli, ako nechávame na ihrisku úplne všetko a bojujeme, tak sa postupne priklonili na našu stranu. Cítili sme veľkú podporu. Aj keď to nebolo v Púchove. Ten záver bol darček aj pre nich,“ opísal atmosféru šťastný strelec M. Jambor.

Video púchovského vyrovnávajúceho gólu v poslednej minúte zápasu:

Prečítajte si aj