Štvrtok 19. septembra, 2024
Fotografia mosta v Seredi (Foto: FB/Mesto Sereď)

Dnes bude znova otvorený most nad železnicou v Seredi pre peších a cyklistov 

Mesto Sereď potvrdzuje informáciu, že po kontrole podopretia mosta nad železnicou a po pracovnom stretnutí zástupcov mesta Sereď a príslušných štátnych inštitúcií môže byť most pre peších a cyklistov otvorený od polnoci 31. augusta 2023.

Okrem toho je plánované obnovenie vlakovej dopravy na trase Sereď – Galanta v najskoršom možnom termíne od 1. septembra 2023.

Mesto Sereď sa tiež chystá zrušiť mimoriadnu autobusovú linku, ktorá slúžila na prepojenie dvoch odrezaných častí mesta. Verejnosť bude včas informovaná o presnom termíne ukončenia tejto služby.

Zatvorenie mosta nad železnicou pre peších a cyklistov, ako aj pre všetky druhy dopravy sa vykonalo na základe výsledkov mimoriadnej prehliadky cestného mosta z mája 2023. Statik potvrdil závažné riziko samozrútenia mosta, čo viedlo k jeho okamžitému uzatvoreniu Slovenskou správou ciest (SSC).

SSC tiež pripravuje rekonštrukciu celého mosta. Starý most, ktorý bol postavený v roku 1950, sa má zbúrať a na tomto mieste postaviť nový. „Začiatok stavebných prác očakávame po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa nového mosta v prvom štvrťroku 2024. Doba rekonštrukcie sa predpokladá na 12 mesiacov. Počas realizácie prác bude zabezpečený prechod pre peších a cyklistov po dočasnej lávke so šírkou tri metre,“ uviedol Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest.

Prečítajte si aj