Štvrtok 19. septembra, 2024
ilustračná fotka

Nadácia Zastavme korupciu spustila tretí ročník Protikorupčnej akadémie, šancu získať bezplatné vzdelanie majú najmä mladí ľudia

S cieľom posilniť boj proti korupcii a podporiť vzdelávanie mladých ľudí pripravila nadácia Zastavme korupciu prihlasovanie do svojho vzdelávacieho programu tzv. Protikorupčnej akadémie. 

Tento štvormesačný intenzívny program, ktorý je bezplatný, má za úlohu poskytnúť mladým ľuďom vo veku 17 až 28 rokov príležitosť získať hlbšie vedomosti a zručnosti, aby sa mohli aktívne zapojiť do boja proti korupcii. 

Možnosť prihlásiť sa do projektu končí 12. septembra. Tento vzdelávací program absolvovalo počas predchádzajúcich dvoch ročníkov Protikorupčnej akadémie 41 mladých ľudí, ktorí teraz môžu uplatňovať svoje získané vedomosti v praxi.

Riaditeľka nadácie Zuzana Petková uvádza, že účastníci tohto programu budú mať príležitosť absolvovať tréningy a workshopy s renomovanými odborníkmi na témy verejnej kontroly, investigatívy, kritického myslenia a komunikácie. Títo skúsení odborníci budú nielen súčasťou programu, ale aj garantovať projekty, na ktorých budú účastníci pracovať počas štyroch mesiacov.

Tento projekt vedený nadáciou Zastavme korupciu má viesť a formovať budúcich lídrov, ktorí budú silní a schopní čeliť korupčnej činnosti v našej spoločnosti.

Kto stojí za nadáciou Zastavme korupciu

Zakladateľmi tejto nadácie sú úspešní podnikatelia Miroslav Trnka a Michal Bláha, ktorí sa rozhodli založiť túto nadáciu v roku 2014, s cieľom eliminovať korupciu na Slovensku.

V malom tíme tejto nadácie pracujú investigatívni novinári, právnička, ktorá pomáha oznamovateľom korupcie a mladí koordinátori komunity Zastavme korupciu, ktorí vedú a motivujú mladých ľudí na Slovensku, aby sa zaujímali o verejné dianie.

Nadácia v rámci svojich aktivít spolupracuje s advokátskymi kanceláriami a právnikmi, ktorí jej pomáhajú podávať podnety na Úrad pre verejné obstarávanie, Najvyšší kontrolný úrad a zastupujú ľudí, ktorí oznámili korupciu a požiadali o pomoc.

Prečítajte si aj