Nedeľa 22. septembra, 2024
Ilustračná fotografia

Tieto zábery vám dodajú motiváciu na celý týždeň! (+Video)

Medvede nepatria medzi živočíchy, ktoré by u ľudí vzbudzovali príliš veľké sympatie. Ak niekto v lese stretne medveďa, snaží sa z miesta nepozorovane čo najrýchlejšie odísť. Tento príbeh však medveďom pomôže napraviť si svoju reputáciu.

Vo videu medvedica s mláďaťom kráča strmým zľadovatelým svahom. Medvedica sa najprv šmýka, no nakoniec je vďaka svojej nesmiernej sile schopná dostať sa na vrch.

Horšie je to s mláďaťom. Nedokáže sa tak mocne zaprieť ako matka a po niekoľkých krokoch smerom na hrebeň sa mu začne šmýkať a buď prešľapuje na mieste, alebo dokonca spadne ešte oveľa nižšie.

Mláďa sa nevzdáva a pokúša sa vyjsť hore. Avšak opäť sa dostane do pozície, kde sa už nevie pohnúť vyššie a nakoniec sa zošmykne. Tento scenár sa opakuje niekoľkokrát, pričom mláďa spadne až do nezasnežených častí hory.

Nervózna medvedica sleduje všetko z vrchu kopca, chodí po hrebeni, aby sa s malým nestratili z dohľadu. Raz sa už mláďaťu takmer podarí dostať na vrch. Je to len na dosah ruky a medvedica dokonca načiahne svoju labu, aby ho sama vytiahla hore. Avšak opäť sa nohy mláďaťa pošmyknú a po snehu padá ešte nižšie ako kedykoľvek predtým.

Dá sa s tým niečo robiť? Má zmysel skúšať to opäť odznova?

Pozrite si video, ako to celé dopadne:

A nikdy sa nevzdávajte!

Prečítajte si aj