Štvrtok 19. septembra, 2024
Plavecká časť triatlonu, ilustračné foto (Zdroj: RUN 4 FFWPU)

Počas triatlonových pretekov v Írsku zomreli dvaja muži

Írske triatlonové preteky „polovičný Ironman” sa v nedeľu zmenili na tragédiu, keď dvaja športovci zomreli počas plaveckého úseku na juhu Írska. Podľa informácií írskej verejnoprávnej televízie RTÉ, dvaja muži, štyridsiatnik a šesťdesiatnik, zomreli nezávisle na sebe počas  zdolávania 1,9 kilometrového plaveckého úseku. Záchranári rýchlo reagovali a vytiahli ich z vody, avšak obaja boli neskôr na mieste vyhlásení za mŕtvych.

Organizátor Ironman Ireland napísal na Facebooku:  „S hlbokým zármutkom potvrdzujeme smrť dvoch účastníkov pretekov na pretekoch IRONMAN 70.3 Ireland, Cork 2023. Počas plaveckej časti nedeľných pretekov bezpečnostný personál okamžite poskytol lekársku pomoc, keď zistil, že športovci potrebujú pomoc. Zdieľame naše najväčšie sympatie s rodinami a priateľmi športovcov a budeme im naďalej ponúkať našu podporu, počas tohto ťažkého obdobia, ktorým prechádzajú. Ďakujeme bezpečnostnému personálu a záchranárom, že rýchlo poskytli športovcom lekársku pomoc.”

Tragédia sa odohrala v meste Youghal, nachádzajúcom sa v grófstve Cork na juhu Írska. Regionálna vláda vyjadrila hlboký smútok nad stratou dvoch účastníkov pretekov.

Pôvodne mali tieto triatlonové preteky nastať v sobotu, avšak kvôli nepriaznivému počasiu boli o deň presunuté. Polovičný Ironman zahŕňa plávanie na vzdialenosť 1,9 kilometra, 90 kilometrov cyklistiky a 21,1-kilometrový bežecký úsek. Tragický incident upriamil pozornosť na riziká spojené s týmito extrémne náročnými fyzickými súťažami.

Prečítajte si aj